Kommentar

En indremedisinsk operasjon

Frp er lei av kritikk i internasjonal presse. Felles front mot uvitende utlendinger skal styrke moralen

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

.

Kommer det noen journalister fra utenlandske medier for å dekke Frps pressekonferanse rettet mot internasjonal presse, lød spenningen på forhånd.

Noen talte fire samt noen ambassadefolk. For til tross for at det hele skulle foregå på engelsk, virket det som det var mest indremedisin Frp holdt på med. Partiet rettet seg mot norsk presse. Urettferdig dekning av Norge forener mange - også utenfor Frp.

For hvor viktig er det egentlig at utenlandske aviser i artikler som alt er glemt, har rakket ned på Frp? I utlandet er det enda færre avislesere igjen enn i Norge.

Å ligge lavt og holde munn er nok antakelig en minst like god strategi om målet er færre nedsettende oppslag om Frp i svenske og britiske aviser. Men her hadde Frp en mulighet til å styrke moralen innad.

Ketil Solvik-Olsen som kjenner det amerikanske politiske systemet godt, forklarte pedagogisk at det er stor forskjell på å være på ytterste høyre fløy i Norge og i USA, og for den del i Storbritannia og en rekke andre europeiske land.

Han har selvsagt rett i at han ikke er nestleder i noe høyreekstremt parti. Frp forholder seg til demokratiske spilleregler, og det er lett å skjønne at partiet blir fornærmet når folk i nabolandet tror de er som Sverigedemokraterna, der medlemmer gikk i nazistuniform på 90-tallet.

Frp kan dette med å klage på media. De fleste politiske partier i Norge har rett nok folk som mener media er ute etter nettopp dem. Men det er Frps glansnummer å gå etter ARK og venstrevridd presse.

Det nummeret er snart oppbrukt.

Enn så lenge bør det å bli kalt et høyrepopulistisk parti være innenfor Frps smertegrense.

Partiet vil ha lavere skatter og mindre stat. Norsk media kaller partiet populistisk fordi de både vil ha bedre tjenester samtidig som vi skal betale mindre for dem. Frp har ideologi i bunn, som Solvik-Olsen pekte på, men i posisjon vil de måtte bli mye mindre populistiske enn de har vært til nå.

Det blir de sikkert og.

Men Frp må være forberedt på enda mer kritikk som regjeringspartner i fremtiden. For partiet blir det en utfordring å gi slipp på den lukrative offerrollen. Men det nytter ikke å sutre like mye når man sitter ved spakene selv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder