KARRIEREKVINNE: Toppadvokat Åshild Langhelle Fløisand fortalte i VG Helg lørdag at hun var tilbake på jobb tre dager etter at sønnen Johannes ble født. Hun fortalte at hun forsøker så godt det går å balansere en jobb som krever hennes fulle dedikasjon, med å være en tilstedeværende mamma

KARRIEREKVINNE: Toppadvokat Åshild Langhelle Fløisand fortalte i VG Helg lørdag at hun var tilbake på jobb tre dager etter at sønnen Johannes ble født. Hun fortalte at hun forsøker så godt det går å balansere en jobb som krever hennes fulle dedikasjon, med å være en tilstedeværende mamma Foto: Møller, Line

Kommentar

Kommentar: Makeløse mammaer

Jeg fatter ikke helt hvordan de får det til. Men hatten av for nybakte mødre som suser rett tilbake i jobb!

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

De færreste mødre er tilbake i jobb tre dager etter fødselen. For mange er det hele en såpass stor belastning, at det stopper seg selv. Det er nok mer vanlig å sitte og grine over ammepumpen og ha vondt for å gå, enn å planlegge kundemøter akkurat da. Og det er viktig - det må være helt greit å ta helt fri fra jobben etter en fødsel.

Men det må også være greit å jobbe for dem som har lyst til det og får det til. Det er i alle fall ingen grunn til å snakke nedsettende om sterke kvinner som er mer opptatt med å godkjenne påbygg på fjøs eller planlegge en ny intercity-trase, enn sinksalve og barnegrøt.

les også

«Hvorfor må man på død og liv tilbake i jobb når man står med den største og viktigste arbeidsoppgaven i armene?»

Man kan bli litt misunnelig. Ikke minst på mennene deres. Men at disse familiene får det til, er bra. Og de fortjener skryt, ikke fordommer, verken på nett eller fra helsesøster.

For alle har vel fått det med seg nå, at det beste rådet for nybakte foreldre, det er å overhøre alle velmente råd. Det er du som er eksperten på ditt eget barn og på din familie. Og det er stor forskjell på folk og på babyer.

Bakgrunn (VG+): Tre dager etter at Johannes ble født, var toppadvokat Åshild (39) tilbake på jobb

Når noen av kvinnene som jobber likevel opplever nedsettende kommentarer fordi de jobber, handler det om sterke kulturelle forestillinger om hva foreldre skal være. Og særlig hva mor skal være. Barn vokser opp i den tro at mor først og fremst er mor, og ikke noe annet. Ja, mor er nesten ikke et menneske, i alle fall er det å være mor overordnet alle egne behov. Det kan være greit med noen korreksjoner. For slike overdrivelser gjør det umulig å noen gang bli en bra nok mor.

les også

Sjekk den forskjellen: Derfor er Norge bedre enn Frankrike

Slike forestillingene gir ikke minst gode vilkår for komiske karakterer som «Tårnfrid», som Otto Jespersen laget på begynnelsen av 2000-tallet. Jespersens figur karikerte en travel karrierekvinne som prøver å skjøtte jobb og familie samtidig. Det var for å oppsummere kort, ikke vellykket. Tårnfrid husket ikke en gang navnet på ungen sin.

At mange lo av Tårnfrid, sier noe om at ambisiøse kvinner kan være komedie, særlig når de har småbarn. Nå kan ambisiøse menn også være riktig så komiske. Men det kom aldri noen sketsj om Tårnkjell.

Husker du denne (VG+)? Live Nelvik: «Rekk opp hånden de som ikke ammer, liksom»

Derfor er det oppløftende å høre at ute i virkeligheten går det langt bedre med de ekte Tårnfrid’er. Ikke minst har de dugendes menn, ser det ut til.

Og politikere og næringsliv bør finstudere hva disse arbeidsgivere gjør, og hvorfor de får ansatte tilbake så tidlig etter fødsel. Det trengs tilrettelegging på arbeidsplasser for mødre som ønsker å dele mer av permisjonen og som vil jobbe heltid. Og ikke minst trengs det for fedre som ønsker å ta ut lengre permisjon og jobbe deltid.

Om alt det der er på plass, skal vi nok klare å huske navnet på ungen vår.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder