Oppfinneren Peter Madsen i sin egenkostruerte Nautilus. Foto: Deadlinepress/Ree Media.

Kommentar

«Vi går under»

KØBENHAVN (VG) Av alle tungt ubehagelige bevis som ble fremlagt i København byrett onsdag, var Kim Walls siste SMSer til kjæresten før hun forsvant kanskje de mest smertefulle.

<Fortsatt i live, forresten>

<Men vi går under nå>

<Jeg elsker deg>

De siste, ubekymrede ordene fra en ung kvinne til en hun var glad i, før vannet sluttet seg om den høyteknologiske likkisten hun var steget ned i og vannet sluttet seg om den og beseglet hennes skjebne.

Hele verden har sett bildene av alt som ledet opp til dette. Wall og draps- og torturtiltalte Peter Madsen smilende i ubåttårnet på «Nautilus», vinkende til annet nysgjerrig båtfolk på denne vakre sommerdagen rett utenfor havnebassenget i København.

Hun hadde ingen grunn til å frykte noe som helst.

les også

Peter Madsen tiltalt: Bandt fast og mishandlet Kim Wall før drapet

Hva som nøyaktig skjedde etterpå, vet bare Peter Madsen. Men de danske påtalemyndighetene puslet sammen en grusom historie bestående av bilder og fakta om stropper, blodig verktøy, avkuttede legemsdeler med påførte skader og rettsmedisinske uttalelser.

Det er en mørk og vond fortelling om kidnapping, tortur og drap som - hvis retten lar seg overbevise - vil gjøre den intelligente , oppfinnsomme og uortodokse Madsen til en av Nordens mest bestialske drapsmenn noensinne.

VG følger rettssaken: Få alle oppdateringer, bakgrunn og videoer her

Madsen selv sitter oppmerksomt lyttende og tar notater mens aktor forklarer seg om stikkskader, kveling og hvor lenge Wall var i live. Noen ganger ser han opp litt ekstra lenge på motparten. Som da anklageren leste opp fra de rettssakkyndiges konklusjon om at han «samlet virker svært utroverdig», «patologisk løgnaktig», «svært seksuelt avvikende», «pervers» og at han er en «narsissist med klare psykopatiske trekk».

Sammen med hans egne, skiftende forklaringer og de fysiske bevisene, gjør det at oppfinneren har en krevende oppgave i å skulle overbevise retten om et alternativ scenario for hva som skjedde etter at Nautilus gikk under.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder