IKKE ALENE: – I dag klarte tydeligvis ikke damen å la være. Hun kom bort og spurte om ikke barnemoren var her, ettersom hun hadde sett oss alene hver dag. Jeg svarte: «Ingen av oss er alene! Vi er to stykker som du ser. Hadde du gått bort til min kone om hun satt her alene med vår felles sønn og spurt om det samme?», skriver Ørjan Burøe Foto:Privat,

Debatt

Skjerp dere, kvinner!

Kvinner, vi går i tog for deres likestilling. Kan dere hjelpe oss litt tilbake?

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ørjan Burøe, komiker

Er det en ting jeg støtter så er det kampen mot kjønnsdiskriminering. Hva tenker du når du hører ordet kjønnsdiskriminering? Jeg tror de fleste tenker ting som «lik lønn for likt arbeid», «få bort sextrakassering på jobb», «like mange kvinnelige ledere». Dette støtter jeg 100 %. Det er viktige saker og vi har dessverre ikke kommet dit vi skal ennå.

Les også: Komiker Ørjan Burøe: - Truet på SMS. Atle Antonsen vil ikke kommentere

Klarer det samme

I dag opplevde jeg en annen type kjønnsdiskriminering. Den man ikke snakker så høyt om. Jeg har spist frokost med min sønn på hotell nå i fire dager. I dag klarte tydeligvis ikke damen å la være. Hun kom bort og spurte om ikke barnemoren var her, ettersom hun hadde sett oss alene hver dag.

Ørjan Burøe. Foto: ,

Jeg svarte at vi ikke var alene, men at vi var to gutter som klarte oss helt fint. Av alle ting reagerte hun med å bli sur. Hun svarte «Du trenger ikke bli ufin, jeg bare lurte på om dere reiste alene?» Jeg ble bestemt og sikkert litt ufin da jeg svarte: «Ingen av oss er alene! Vi er to stykker som du ser. Hadde du gått bort til min kone om hun satt her alene med vår felles sønn og spurt om det samme?»

Så dette er en beskjed til dere kvinner som har hodet så langt opp i deres egne rasshøl at dere ikke har sett solen siden 70-tallet. Vi menn klarer akkurat det samme som dere. Vi menn trenger faktisk ingen kvinne for å ta vare på et barn. Vi trenger ikke brystmelken deres heller. Det er så mange flotte sunne næringsprodukter man får kjøpt i dag for å gi et nyfødt barn et godt og sunt kosthold. (Som også er en god nok grunn for at homofile skal få rett til barn.) Alt et barn trenger er KJÆRLIGHET og TRYGGHET!

LES OGSÅ: Norge - Verdens beste mødreland

Hjelp oss tilbake

Jeg er så lei av å høre damer på byen som sier «han er barnevakt i kveld». Om du definerer han som barnevakt må du også vite at du sender helt feil signaler til barnet. Hvem har vel ikke hørt om kvinner som krangler og sier til mannen at «da tar jeg barna». Hva slags rett har du til å ha barna mer enn han? Det har heldigvis skjedd en liten endring de siste årene. I 25 % av samlivsbrudd blir foreldre enige om delt omsorg.

Hva henger etter? Jo, barnelovens hovedregel er fortsatt basert på en forgangen tankegang hvor foreldrene tilordnes ulikeverdige foreldreroller etter samlivsbrudd, selv om de har vært likeverdige i samliv. Dette skaper store konflikter og uheldig posisjonering mellom foreldrene i bruddsituasjonen, noe som er svært uheldig for fremtidig foreldresamarbeid. Og det er svært uheldig for barna.

Til dere mødre som snakker «over barna». Kjenner du deg selv igjen? Du sitter med en venninne og forteller hvordan han alltid skal ta med barna på noe kult hver gang han har dem. Eller hvordan han introduserte den nye damen altfor tidlig. Alt dette foregår gjerne mens det lille barnet sitter og leker på gulvet foran dere. Dere må huske ordtaket «små gryter har store ører», og ikke minst et stort hjerte som banker for dere begge to. Så dette er en beskjed til dere kvinner som… ja, har hodet i rasshølet. Tenk slik ditt barn ville tenkt.

Så dere kvinner som støtter meg i dette. Hjelp til! Snakk til dine dårlige venninner. Be dem skjerpe seg. Vi går jo i tog for din likestilling, kan du hjelpe oss litt tilbake?

Jeg tror ikke det skjer en endring over natten, men det hadde vært fint om det kunne blitt satt opp stellebord på herretoalettet også. Vi har tross alt også barn.

(Teksten er hentet fra Ørjan Burøes blogg, og gjengitt her med hans tillatelse.)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder