FULLT HUS: Julegudstjeneste i Asker kirke. Foto: Håkon Mosvold Larsen , NTB scanpix

Debatt

Vi må lære av hverandre

Hvem har sagt at vi muslimer ikke kan gå i kirka?

Publisert:

LAIAL JANET AYOUB, muslim

Leverte datteren min Janet på skolen nå, og der la jeg en lapp i hylla hennes til læreren hvor det står at hun SKAL gå i kirka i dag. De har nemlig et opplegg på skolen til alle barna som ikke skal være med i kirka, og vi fikk beskjed om å si i fra om våre barn skal/ikke skal være med. Helt ut av det blå kommer en dame til meg (som har et barn i en annen klasse) og nærmest roper: hvordan kan du sende datteren din i kirka??? Vi er jo muslimer!

Hvem har sagt at vi muslimer ikke kan gå i kirka?

Laial Janet Ayoub. Foto: Privat. ,

For meg er det viktig at Janet lærer om alle religioner og om likhetene mellom dem, i steden for om alle ulikhetene. Det er også viktig at hun lærer at vi må akseptere og vise respekt til alle religionene, for det er det islam handler om!

Jeg er vokst opp slik og har både vært i kirker og synagoger da jeg gikk på skole, og det gjorde meg ikke mindre muslim av den grunn. Tvert i mot har jeg en bred forståelse og er en av de som respekterer og aksepterer alle, uansett hva deres tro er.

Da vi var små og var på flukt i Italia, var det kirka som tok oss i mot og ga oss et tak over hodet! Vi bodde der i noen dager før vi ble tatt i mot av en kristen vertsfamilie. Der bodde vi i ett år, før vi tok turen videre til Norge. Jeg ble ikke mindre muslim av dette heller!

Sånn, dagens utblåsning er herved slutt.
Ha en flott dag alle sammen!

(Innlegget ble først publisert på forfatterens Facebook-side.)

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder