Didrik Søderlind. Foto: HEF.

Debatt

Nobody expects the Spanish Inquisition!

Det mest interessante ved tidligere Alliansen-nestleder Rødals svar til meg er hva han unnlater å ta opp.

DIDRIK SØDERLIND, rådgiver i Human-Etisk Forbund

Tidligere Alliansen-nestleder Bjørn Christian Rødal kommer med et tilsvar til min kronikk om ekstremister og «hesteskoteorien» (på trykk i VG 12.12.).

Rødal kaller meg «inkvisitor»(!) og mener han har blitt hengt ut som ekstremist. Derfor vil han at vi skal drikke kaffe og skvære opp.

les også

Utfordring til en inkvisitor

Det mest interessante ved Rødals tekst er hva han unnlater å ta opp. For eksempel unngår Rødal helt gjennomgangstemaet i min kronikk: Antisemittismen som gjennomsyrer miljøene han beveger seg i, og som fikk sitt mest ekstreme uttrykk i hans eget parti Alliansen (partileder Lysglimt fabler om «talmudisk magi» og benekter holocaust).

Jeg blokkerte Lysglimt på Twitter da han uttalte at han skulle holde meg «personlig ansvarlig» for den nye loven mot diskriminering, siden min arbeidsgiver Human-Etisk Forbund støtter den.

les også

Ytre høyre og ytre venstre omfavner de samme sterke mennene

Så hva betyr dette, kan man spørre seg? Kort tid etter begynte Lysglimt å tweete om henrettelser av politiske motstandere. Dette er altså partiet den selverklærte «sentrumsorienterte nasjonalkonservative» Rødal inntil sent november var nestleder i.

Beklager, Rødal. Jeg er glad i kaffe men foretrekker å drikke den sammen med folk som ikke legitimerer fantasier om at jeg skal henrettes.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder