FAREN OVER: Tajik og Heggelund. Hadde det ikke vært for at alle ryktemakerne presset på så lenge, hadde vi aldri fått vite at ryktene om ekteparet var usanne. Foto:Lise Åserud,NTB scanpix

Kommentar

Jeg bare spør, jeg

Planlegger Hadia Tajik å gjøre islam til eneste religion og lovverk når hun har overtatt makten i Arbeiderpartiet og Norge? Jeg håper hun snart vil avsanne disse stygge ryktene.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Gjett om jeg ble lettet da jeg så at Hadia Tajiks ektemann og stortingsrepresentant Stefan Heggelund ikke hadde konvertert til islam, likevel. At kjærligheten har overvunnet gamle religiøse lover. At det faktisk går an for muslimske jenter å gifte seg med ikke-muslimske gutter, selv om jeg har lest flere steder på nettet at det er dødsstraff for sånt.

Gratulerer og tusen takk til ekteparet Tajik-Heggelund som sto frem og klargjorde, slik at dette ble kjent.

Og gratulerer og tusen takk til bloggeren, skrivebordsekstremisten og Fritt Ord-stipendiaten Peder «Fjordman» Jensen, Human Rights Service, og alle anonyme og psevdonyme stemmer på nettet som bidro til å få frem sannheten. Uten dem hadde vi fortsatt levd i villfarelsen og mistenksomhetens skyggeland.

Gjett om jeg ble lettet den dagen for fire år siden da Barack Obama sto frem med en fødselsattest som beviste at han var født på Hawaii slik han alltid hadde hevdet, og ikke i Kenya, slik så mange var redd for. At han ikke var smuglet inn i USA som spebarn som ledd i en skummel plan om å la ham bli valgt til president for å snikinnføre sosialisme femti år senere.

Gratulerer og takk til presidenten som ryddet all tvil av veien. Og gratulerer og takk til Donald Trump og en lang rad med uredde konspirasjonsaktivister på den radikale høyresiden som aldri ga seg, men ga oss et svar på dette vanskelige spørsmålet.

Gjett om jeg ble glad den dagen på slutten av 1990-tallet da Jens Stoltenberg sto frem og fortalte at han ikke var homo! At han ikke hadde flyttet fra familien for å bo sammen med sin frisør. Eller var det sjåfør? Den pene mannen, den søte kona og de flotte ungene, a gitt.

Gratulerer og takk til den avgåtte statsministeren. Og gratulerer og takk til ryktemakerne helt inn i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, som ikke sluttet å snakke om dette, før Stoltenberg selv avlivet ryktet. På den måten fikk vi et ordentlig svar og trenger ikke lenger å gå rundt og lure.

Så da kan Hadia Tajik, Barack Obama og Jens Stoltenberg konsentrere seg om den jobben de er valgt til å gjøre i stedet. Helt inntil neste skrudde konspirasjonsteori har putret lenge nok på komfyren til at den står i fare for å koke over på nytt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder