ERFAREN JOURNALIST: VGs Kurt Bakkemoen gikk av med pensjon i høst. Nå er han død, 62 år gammel. Foto:Sara Johannessen,

Kommentar

Kurt Bakkemoen er død

Vår gode venn og kollega Kurt Bakkemoen er død, 62 år gammel.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I VGs kultur- og underholdningsavdeling, Rampelys, er dermed en hel epoke avsluttet. Kurt kunne fylle mange roller, og det gjorde han. Men for de fleste vil han være uløselig knyttet til noen tiår som musikkjournalist, alltid ivrig, alltid på pletten, alltid villig. Han tok like alvorlig på møter med musikksamtidens største, internasjonale stjerner, som han gjorde med nye og unge talenter i Norge. Kurt var selve innbegrepet på VGs kulturelle folkelighet; han var det med stor entusiasme og med kreativ, arbeidsom kjærlighet til sitt arbeid og sin arbeidsplass.

Hans usnobbete, men dypt profesjonelle innstilling til sitt arbeid inspirerte oss andre til å være likedan.

For oss kolleger var han gull verd; ekstremt hjelpsom, alltid pliktoppfyllende, alltid nærværende. Var det noen som ikke kunne, kunne Kurt. År etter år. Hans kunnskaper var enorme, hans kontaktflate fantastisk, hans hjelpsomhet legendarisk. Han var en varm og raus og morsom venn og en støtte for mange når det røynet på.

Så mye hygge, så mye kos, så mye latter- og av og til noen tårer - gjennom mange, mange år.

Kurt gikk av med pensjon for bare et snaut halvår siden. Det ble tomt etter ham. Men var det noen som fortjente friheten, reisemulighetene og total egenkontroll over livet, var det han. Det var ham vel unt!

Det skulle bare bli et halvt år i «frihet». Vi hadde alle unt ham mye, mye mer.

Men midt i sorgen vil vi huske på Kurt Bakkemoen med stor, stor glede og takknemlighet for alt han gjorde og alt han betydde for oss.

For kolleger

Borghild Maaland

Stein Østbø

Jon Selås

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder