Peter Madsen og Kim Wall ombord på ubåten Nautilus om kvelden 10. august i fjor,  før de gikk under overflaten.
Peter Madsen og Kim Wall ombord på ubåten Nautilus om kvelden 10. august i fjor, før de gikk under overflaten. Foto: Ritzau Foto

Bekymret for aktor

MENINGER

– Syns du tortur og overgrep er seksuelt opphissende, spurte aktor Jacob Buch-Jepsen.

kommentar
Publisert: Oppdatert: 08.03.18 17:28

– Det er ikke seksuelt opphissende. Jakob, det er motbydelig. Jeg blir bekymret for deg når du spør slik, svarte draps- og torturtiltalte Peter Madsen.

Slik er tonen de to i mellom i Københavns byrett. Jepsen stiller direkte, konfronterende spørsmål som ikke er til å misforstå. Madsen svarer med en nesten overbærende, tidvis litt utålmodig tone, og er på fornavn med aktor som om de to var gamle kjente.

Uavhengig av hva Madsen måtte være skyldig eller uskyldig i, kom ikke spørsmålet ut av det blå. Aktoratet hadde redegjort for hvordan man hadde funnet brutalt voldmateriale på Madsens PC. Blant annet en video hvor en kvinne får strupen sakte skåret over.

De la frem tekstutveksling mellom Madsen og en venninne hvor Madsen fantaserer om å henge kvinnen opp i ubåten og kidnappe henne. «Så kommer hobbykniven frem og jeg kikker på din hals. Hvor er pulsåren...», sto det blant annet i meldingen.

Og Madsen ble spurt om parteringen av Wall (som i følge Madsens var den eneste måten å få liket ut av ubåten på) var inspirert av noen av disse fantasiene eller filmene.

Madsen innrømmet at en viss interesse for, og kunnskap om, anatomi, hadde gjort prosessen enklere. Men ellers at de ikke hadde noe med hverandre å gjøre . Han var fortvilet over at Wall var omkommet ved en ulykke han selv var delvis skyld i, og handlet i panikk.

Retten ble hevet før aktor rakk å spørre om de mange skadene på Walls torso og kjønnsorganer som vanskelig kan sies å ha vært nødvendig for å få kroppen hennes ut av båten.

Madsen har frem til 21. mars til å forberede seg på å svare på dette. Hvis hans psykologiske stamina holder, vil han utvilsomt komme med en lignende type forklaring å dette også. Utfordringen hans er å få retten til å tro på det.

Her kan du lese mer om