Hovedinnhold

Opprørt av amming? Se en annen vei!

<p>AMMING: – Når en mamma og en baby er i ammeboblen: Se en annen vei, oppfordrer Ronja Vinneng.</p>

AMMING: – Når en mamma og en baby er i ammeboblen: Se en annen vei, oppfordrer Ronja Vinneng.

Foto: PRIVAT
Jeg heier på alle som ammer, og blir oppriktig glad når jeg ser ammende mødre på kaféer, restaurant og benker!

Denne saken handler om:

Delta i debatten?

Send ditt innlegg til debatt@vg.no

eller

SMS med kodeord sidet til 2200

RONJA VINNENG, skribent

Den evige debatten om offentlig amming engasjerer meg. Provoserer meg og gjør meg nysgjerrig.

Nysgjerrig på hva du selv gjør den dagen du er der. Tyr du til flasken kun fordi amming er ekkelt ? Frastøtende ? Tenker du fortsatt: «Æsj, jeg vil ikke se melkesprengte pupper her på toget.»

Jeg var ammemamma i lang tid. Da førstemann ble født, ammet jeg døgnet rundt i 17 måneder. 17 måneder i vår egen ammeverden. Jeg hørte ofte: «Men du kan vel bare ta en øl..?» Og «Kan du ikke bare gi flaske?» Da andremann ble født, ammet jeg ham i åtte måneder. Det var vemodig å komme ut av ammeboblen.

Les også: Birgit ble nektet å amme på Hotel Continental

Jeg heier på alle som ammer, og blir oppriktig glad når jeg ser ammende mødre på kaféer, restaurant og benker. Alle har krav på mat. Om lille vidunderet trenger mat mens du er på shopping, ja da finner du frem maten.

Ammerom er sjelden vare, men du kan sitte på do... Nei takk.

Mine små har fått mat i prøverom. I bilen i parkeringshuset. På utallige kafeer, på utallige benker, hos frisøren, hos legen, en gang satt jeg på noen paller. Jeg har også ammet stående ved flere anledninger. Med lille nurket i bæreselen. Jeg har fått mange spørsmål og kommentar i ammeperioden. Folk har meninger om alt.

Les også: Ammet på restaurant – ble sendt på toalettet

Det er det første man lærer seg når man er gravid er at folk alltid mener noe om det.

En gutt, trolig 16-17 år, spurte meg en gang: «Hva synes mannen din om at du viser puppene til hele verden?» Guttegjengen så rødmende på meg da jeg svarte: «Han synes det er bra at sønnen vår får mat.»

En usikker førstegangsmor trenger ikke de lange dømmende blikkene dine. Se en annen vei.

Selvfølgelig kan man vise hensyn og dekke seg litt, men det er ikke første prioritet. Og hvis du absolutt må se på brystet i det det tas fram, da har du deg selv å takke. Du kan se bort. Det er mat. Det er trygghet. Det er nærhet.

Når en mamma og en baby er i ammeboblen. Se en annen vei.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Meninger

Se neste 5 fra Meninger