Hovedinnhold

Flukten fra virkeligheten

Skandalen på Ahus skjedde mens Anne-Grete Strøm-Erichsen var helseminister. Nå gjemmer hun seg bak uforståelige formaliteter. Er det virkelig slik regjeringen ønsker å håndtere denne alvorlige saken?

For en pinlig seanse. Til tider kan man få litt vondt av Strøm-Erichsen der hun står som gjeninnsatt forsvarsminister og nekter å svare på spørsmål.

Alle i rommet skjønner hvor meningsløst og tåpelig forsøket på å unngå spørsmålene virker. Det er selvfølgelig svært interessant hva Strøm-Erichsen, som var helseminister da Ahus i flere måneder ble drevet med uforsvarlig lav bemanning, har å si om saken.

At hun byttet jobb i formiddag endrer ikke på det.

Den klamme seansen man kan se i videoen her uttrykker bare en ting. Et desperat forsøk på å flykte fra en ubehagelig virkelighet.

Mest ubehagelig for dem som mistet noen etter unaturlige dødsfall på den underbemannede sykehuset. Og for dem som fikk feil behandling. Og de som fikk alvorlige skader.

Åpningen av Ahus, og overføringen av ansvaret for 160 000 pasienter, var en skandale. Ferdig med det.

Det politiske ansvaret for det ligger hos Strøm-Erichsen.

Nå skal regjeringen ha oss til å akseptere at fordi noen har byttet kontor og plasser, så skal dette ikke svares på. Den nye helseministeren har ikke hatt noe med det å gjøre. Og den som har hatt det, har blitt stum.

Tror man virkelig at dette ikke blir gjennomskuet?
Folk har mistet livet på Ahus. Andre har blitt alvorlig skadet.
Dette forsvinner ikke. Det hjelper ikke å bytte kontor.

Det hjelper ikke å kjefte og smelle på journalister.

Spørsmålene kommer fordi det er innlysende at de bør stilles.

Det bør være like innlysende at de må besvares.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Meninger

Se neste 5 fra Meninger