Hovedinnhold

Yrkessjåfører bruker amfetamin for å holde seg våkne

BERGEN: Det er et velkjent problem at yrkessjåfører bruker amfetamin for å holde seg våkne. De er tikkende bomber i trafikken, sier politiavdelingssjef Frank Schrøder i UP til Bergens Tidende.
Schrøder opplyser at stadig flere bilførere blir tatt for å kjøre i narkotikapåvirket tilstand.

-Det er velkjent at taxisjåfører og langtransportsjåfører bruker amfetamin for å holde seg våkne. De er livsfarlige i trafikken. Kroppen jobber på høygang og sjåførene kan gjerne kjøre flere døgn i strekk, sier Schrøder.

En 44 år gammel drosjesjåfør i Bergen er siktet for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand i helgen. Natt til søndag ble han og en passasjer skadet da drosjen kjørte av veien og ble liggende i en bekk. Politiet vil ikke opplyse hvilket rusmiddel det er snakk om, men det er ikke alkohol.

Styreleder Tor Johannessen i Norges Taxiforbund sier at han nekter å tro at amfetaminbruk blant taxisjåfører er spesielt utbredt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks