Hovedinnhold

Voldtektssak utsatt - politiet skal på ferie

En berammet rettssak mot en 18-åring som er tiltalt for å ha voldtatt en niåring, er utsatt fordi politivitnene skal reise bort på ferie.

Aktørene i saken er svært kritiske til utsettelsen og forklaringene til den. Både den tiltaltes forsvarer og offerets bistandsadvokat beklager sterkt at saken ikke kommer opp som planlagt mandag 28. juli, melder P4.

Bistandsadvokat Sveinung Johnsen sier en utsettelse fører til økt belastning for gutten og familien.

- Politivitnene som ikke kan møte i retten som følge av ferie, burde ha tatt saken inn i ferieplanleggingen straks de så at rettssaken var berammet, sier Johnsen.

Den tiltaltes forsvarer, advokat Harald Johannessen, sier at det ble brukt mye tid på å finne en dato som passet for alle de andre rettsaktørene før sommeren. Han tror ikke saken ville blitt utsatt om det hadde vært andre vitner enn politiets egne som hevdet de ikke kunne møte på grunn av ferie.

Statsadvokat Stina Sveier Nilsen sier at de ferierende vitnene er svært sentrale i saken, blant annet er det en kriminaltekniker som må peke og forklare på bilder, og som derfor ikke kan vitne på telefon.

Niåringen ble dratt bak en transformatorkiosk og voldtatt like ved skolen sin 18. januar i år. Saken som nå er utsatt, kommer først opp 24. august.

(©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks