Hovedinnhold

Holmenkollen Restaurant kritiserer VM-arrangør: Vakter og sperringer hindrer restaurantgjester

<p>FORTAUET SPERRES INN: Daglig leder av Holmenkollen Restaurant, Anders Mattias Ellburg, mener folk blir hindret i krysse veien for å besøke restauranten under VM i skiskyting.</p>

FORTAUET SPERRES INN: Daglig leder av Holmenkollen Restaurant, Anders Mattias Ellburg, mener folk blir hindret i krysse veien for å besøke restauranten under VM i skiskyting.

Foto: Frode Hansen, VG
Restauranteieren mener sperringene langs fortauet opp mot Holmenkollen fører til stor nedgang i antall gjester.

– Hver gang det er et slikt arrangement i Holmenkollen blir det satt opp sperregjerder langs fortauet i Holmenkollveien. Vakter sperrer overgangsfelt og åpninger til innkjørsler på motsatt side av veien, og det er vanskelig for gjester å komme over til Holmenkollen Restaurant, sier daglig leder Anders Mattias Ellburg.

Han forteller at restauranten har hatt en voldsom nedgang i antall gjester siden VM i skiskyting gikk av stabelen 3. mars, og mener sperringene er hovedgrunnen.

– En vanlig søndag uten spesielle arrangementer har vi en omsetning på rundt 100.000 kroner. Sist søndag nådde vi bare 40.000 kroner og da gikk flere tusen mennesker forbi restauranten, sier Ellburg.

– Dirigerer publikum på en trygg måte

Langs Holmenkollveien er det satt opp gjerder fra Holmenkollen T-banestasjon og opp til skiskytterarenaen. Gjerdene har kun åpninger der det er innkjørsel til privat eiendom eller overgangfelt. Ifølge Ellburg står det vakter i alle åpninger for å hindre at publikum går ut av køen.

– Folk må vite allerede ved T-banestasjonen at de skal besøke restauranten. Sperringene fører til at vi mister de impulsive gjestene som bestemmer seg for at de vil ta en matbit eller en øl i det de går forbi, sier han.

<p>Skiskytter-VM: Administrerende direktør Per Bergerud.</p>

Skiskytter-VM: Administrerende direktør Per Bergerud.

Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

Per Bergerud, administrerende direktør i Skiskytter-VM 2016 AS forteller til VG at sperringene er bemannet tre timer før og etter konkurransestart.

– Dersom sperringene hindrer hans gjester så beklager vi dette. Uten gjerder vil publikum kunne gå ut i veibanen og skape trafikkfarlige situasjoner. Dette er gjort i samråd med politiet. Resten av døgnet kan man gå over fotgjengerovergangene som normalt, sier han.

Ifølge Bergerud er vaktene instruert om at de som skal til Holmenkollen Restaurant skal slippes over.

– Vaktenes oppgave er å dirigere publikum på en trygg måte og holde de på fortauet opp til arenaen. Dersom fotgjengere prøver å krysse veien utenom fotgjengerovergangene blir de stoppet og henvist til overgangsfelt, sier han.

Les også: Slik kan du følge VM-festen i Holmenkollen

– Kommuniserer ikke med nærmiljøet

Ellburg mener problemet ligger i at VM-arrangørene ikke kommuniserer godt nok med nærmiljøet.

– Jeg er jo også glad i idretten og synes det er kjempefint at det er arrangementer i Holmenkollen, men vi vil jo også gjerne nyte av det er så mange mennesker som besøker området. Jeg føler at restauranten blir holdt utenfor når arrangøren styrer hvor publikum skal gå, sier han.

– Det er synd hvis han opplever det slik. Vi ønsker at flest mulig skal få ta del i VM-festen. Restauranten hans ligger beklageligvis akkurat der den største publikumstrafikken er. Vi må som arrangør sørge for at publikum kommer seg trygt til og fra arenaen, men vi vil nå gå i dialog med restauranteieren og høre om det er andre måter vi kan få ham til å føle seg mer inkludert på, sier Bergerud.

– Redd for at noen må gå

Restaurant Holmenkollen har i dag 25 ansatte, men Ellburg er redd for at antallet må reduseres.

– Med tanke på hvor store summer vi taper på dette, kan det hende jeg blir nødt til å si opp noen av mine ansatte.

Ifølge restauranteieren har flere av de ansatte opplevd at de nærmest må true seg forbi vaktene for å komme seg på jobb.

– Dersom restaurantens gjester ankommer i tidsrommene rett før og rett etter konkurranser, vil de nok oppleve at det er mange mennesker utenfor, men alle vakter er instruert til å slippe restaurantens gjester inn. Dersom gjestene ankommer alle andre tider vil de ha fri vei inn til restauranten, sier Bergerud.

Les også: Norges medaljefangst på nivå med «fiaskomesterskap»

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks