Hovedinnhold

Nordmenn er fornøyde med Vinmonopolet

FORNØYDE: Vinmonopolet har en sterk stilling i Norge. 74 prosent av de spurte i en fersk meningsmåling mener dagens Vinmonopol-ordning bør bestå. Foto: NTB Scanpix
FORNØYDE: Vinmonopolet har en sterk stilling i Norge. 74 prosent av de spurte i en fersk meningsmåling mener dagens Vinmonopol-ordning bør bestå. Foto: NTB Scanpix
Vinmonopolet har en sterk stilling i Norge. 74 prosent av de spurte i en fersk meningsmåling mener dagens Vinmonopol-ordning bør bestå.

Denne saken handler om:

22 prosent ønsker ordningen avviklet, mens 4 prosent ikke tok stilling, skriver Aftenposten.

Det er TNS Gallup som har gjennomført en landsrepresentativ spørreundersøkelse om befolkningens holdninger til alkohol- og narkotikapolitikken på oppdrag for rusfeltets samarbeidsorgan, Actis.

Styreleder i Actis, Arne Johannesen, mener undersøkelsen viser at befolkningen i stor grad ønsker å beholde dagens alkoholpolitikk.

- Det er få velgere å vinne på en mer liberal alkoholpolitikk. Politikerne bør heller satse på å ruste opp rusomsorgen skikkelig, sier Arne Johannessen.

Han tror det er flere grunner til at 74 prosent vil ha vinmonopol.

- Folk i Norge aksepterer at ruspolitikk må ha forholdsvis strenge regler, for man ser konsekvenser av frislipp. Mange er opptatt av rus og folkehelse, og ser sammenheng mellom alkohol og voldskriminalitet.

- Det meste av vold skjer i ruset tilstand. Derfor vil de fleste ha en streng og forutsigbar ruspolitikk, mener han.

Åtte av ti vil beholde reklameforbudet mot alkohol. Når det gjelder avgifter og salgstider mener drøyt halvpartene at lovene må være som i dag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks