Hovedinnhold

Ville anmelde nye overgrep mot Gambia-siktet - avvist av politiet

PÅGREPET I GAMBIA: 45-åringen fra Telemark sitter varetektsfengslet i Gambia etter at norsk politi slo alarm. Da politiet i Gambia aksjonerte fant de ham samme med seks barn i alderen fra tre til ti år. Foto: Politiet
PÅGREPET I GAMBIA: 45-åringen fra Telemark sitter varetektsfengslet i Gambia etter at norsk politi slo alarm. Da politiet i Gambia aksjonerte fant de ham samme med seks barn i alderen fra tre til ti år. Foto: Politiet
(VG Nett) 45-åringen som nå sitter fengslet i Gambia skal ha begått overgrep mot nok et barn i Norge.

Tips oss

VG Nett har intervjuet en kvinne som møtte den siktede 45-åringen for halvannet år siden. Han bodde sammen med tobarnsmoren og hennes barn frem til han reiste til Gambia før julen i 2009. Hun ønsker å være anonym av hensyn til barna.

- Jeg visste ikke at han var dømt for overgrep tidligere. Etter at han hadde dratt, fortalte sønnen min til de ansatte i barnehagen at mannen hadde forgrepet seg på ham, sier moren til VG Nett.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN? KONTAKT VG NETTS JOURNALISTER HER 

LES OGSÅ: Hevdet han reiste til Gambia for å hjelpe barna

Ble avvist av politiet

Først onsdag ble hun klar over at 45-åringen har begått langt mer alvorlige seksuelle overgrep mot andre barn.

Hun forsøkte å anmelde forholdet til politiet onsdag, men det var ingen som hadde anledning til å snakke med henne før etter nyttår.

- Han så ut som et spørsmålstegn og ba meg komme tilbake på nyåret, forteller kvinnen.

Leder for sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt, Kari-Janne Lid, reagerer på hvordan kvinnen ble møtt.

- Denne anmeldelsen er ukjent for meg. Jeg håper at det ikke dukker opp flere saker nå, men vi frykter jo det. Derfor er det veldig viktig for oss at alle eventuelle ofre anmelder sakene til politiet, sier Lid.

Hun ber om at foreldre med barn som kan ha vært utsatt for mannen melder seg til kriminalvakten i Oslo.

- Dersom det ikke er kapasitet der og da, skal man i alle fall bli registrert og få beskjed om et tidspunkt for når man kan komme tilbake, sier Lid.

LES OGSÅ: 45-åring siktet for overgrep i Norge

Bodd hos flere familier

VG Nett kjenner til at det er flere familier i Oslo-området som har hatt 45-åringen boende hos seg i perioder.

- Mannen forsøkte å flytte inn til oss igjen i sommer, men jeg ga da beskjed om at vi ikke ønsker å ha noe mer med ham å gjøre, forteller moren.

Hun kjente igjen eksvennen da hun så bildene fra Gambia i avisen onsdag.

- Jeg visste ingen ting da han bodde hos oss. Jeg var oppe i natt og leste avisartikler om hva han er dømt for tidligere. Jeg er veldig glad for at han er borte fra min familie etter det han har gjort mot sønnen min, sier hun.

- Nå håper jeg politiet holder på ham der nede, og ikke slipper ham ut igjen, legger hun til.

Ifølge tobarnsmoren skal 45-åringen ha hatt en campingvogn stående i Drammen hvor han oppbevarte de fleste av sine personlige eiendeler.

LES OGSÅ: - Kjøpte barneseng til Gambia-turen

Pågrepet i Gambia

Da politiet i Gambia slo til mot leiligheten til 45-åringen fra Telemark onsdag fant de seks barn i alderen tre til ti år. Samtidig beslagla de mobiltelefoner og andre enheter hvor det var lagret bilder.

- Innholdet indikerer at siktede har misbrukt barna seksuelt, sier politiets assisterende talsmann Yerro Mballow.

45-åringen er tidligere dømt i Norge for å ha misbrukt sin egen sønn over 100 ganger. Han har også begått overgrep mot sønnens kamerater.

Aksjonen i Gambia skjedde etter at norsk politi hadde sendt en bekymringsmelding via Interpol. Oslo-politiet siktet 45-åringen for seksuell omgang med en gambisk gutt på under 10 år i en leilighet i hovedstaden.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks