Hovedinnhold

Vil ta DLD til Stortingets presidentskap

Kampen om å stoppe Datalagringsdirektivet fortsetter. Nå tar direktivmotstanderne i Stortinget saken til Stortingets presidentskap.

Transport- og kommunikasjonskomiteen har foreløpig avgitt innstilling om datalagringsdirektivet (DLD), etter at Høyre og Arbeiderpartiet kom til enighet om en innføring.

- Avtalen om Datalagringsdirektivet har ikke blitt behandlet i transport- og kommunikasjonskomiteen på en forsvarlig måte. Dette skyldes at Høyre og Arbeiderpartiet har presset igjennom en fremdriftsplan som gjør at Stortinget ikke får et godt nok beslutningsgrunnlag i saken, heter det i en pressemelding fra KrF.

Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti, Venstre, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti ber nå sine parlamentariske ledere om å klage saken inn for presidentskapet.

Partiene er svært bekymret for den praktiske gjennomføringen av avtalen mellom Høyre og Arbeiderpartiet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks