Hovedinnhold

Vil redusere antall asylsøkere

Norske myndigheter håper informasjon om flere innstrammingstiltak for å redusere antall asylsøkere vil nå fram til folk på gata i urolige og fattige land.

Arbeids- og inkluderingsdepartementet varsler strengere og mer konsekvente tiltak for å redusere antall asylsøkere til Norge.

- Det er viktig å få dette kjent. Rykter om europeiske lands flyktningpolitikk spres veldig fort. Det sies at nye regler i vestlige land er kjent på gata i Mogadishu bare et par timer etter at de er vedtatt, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn til Dagbladet.

Hun håper en kampanje vil bidra til at færre lar seg lure til å betale store summer til menneskesmuglere.

- Å gjøre kjent at Norge fører en regulert asylpolitikk og at mennesker som ikke har behov for beskyttelse må regne med å bli tvangsreturnert, er nok det mest virkningsfulle grepet for å få ned antallet asylsøkere. At flere må regne med å få sin sak avgjort i løpet av 48 timer, er også tiltak som blir kjent og lagt merke til, sier Rieber-Mohn.

Hun presiserer at mange som kommer til Norge, har behov for beskyttelse, og at Norge er forpliktet til å overholde internasjonale konvensjoner.

Blant tiltakene departementet satser på, er en avtale med irakiske myndigheter om tvangsretur av irakiske flyktninger. I tillegg kan myndighetene komme til å praktisere den såkalte 48-timersregelen strengere enn tidligere for personer som kommer til Norge fra en del østeuropeiske land.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks