Hovedinnhold

Vil ha 50 mill. for å bekjempe villkatter

En statlig oppnevnt arbeidsgruppe vil bruke 50 millioner kroner for å bekjempe problemet med hjemløse katter.
Landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen avfeier imidlertid pengebruken kategorisk allerede før rapporten er sendt ut på høring.

I to og et halvt år har de syv medlemmene av arbeidsgruppen Landbruksdepartementet oppnevnte utredet problemet.

Siden arbeidsgruppen ble oppnevnt har imidlertid Landbruksdepartementet fått ny politisk ledelse. Den nye landbruksministeren anser ikke eierløse og forvillede katter som et like stort problem som forgjengeren Kåre Gjønnes gjorde.

- Jeg er først i dag blitt klar over at det er blitt lagt ned et betydelig arbeid på dette feltet, men det er ikke dette vi vil bruke 40-50 millioner kroner på de neste fem årene. Jeg kommer ikke til å gå til finansministeren for å be om budsjettøkning på grunn av ville katter, sier landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen til VG.

Kolossal ressursbruk

Hvert år de neste fem årene vil arbeidsgruppen bruke ti millioner kroner på merking, kastrering og sterilisering av katter, samt holdningsskapende arbeid overfor skjødesløse katteeiere.

I tillegg til de 50 millionene de ønsker fra ulike departementer, slår arbeidsgruppen fast at det brukes enorme ressurser på å bekjempe problemet med eierløse og forvillede katter.

- Ressursbruken totalt er kolossal uten å være målrettet, sier leder for arbeidsgruppen Merete Støvring i Dyrehelsetilsynet. Problemet for kattene er at de påføres store lidelser som sult, kulde og sykdommer.

- Vi må lage virkemidler som gjør at problemet ikke kommer tilbake. Det er jo mye penger, men ikke mer enn akkurat det som må til for å behjelpe problemet, sier Støvring.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks