Hovedinnhold

Vil forby krigsleketøy

Oslo: Tanks, maskinpistoler og andre leker som etterligner krig må fjernes fra butikkhyllene. Det mener Senterkvinnene, som også vil ha større kontroll av vold i video, dataspill og litteratur.

Senterkvinnnenes landsmøte i helgen skal blant annet diskutere muligheter for å begrense voldsinntrykk barn utsettes for gjennom lek med dataspill, video og krigsleker.

- Vi mener at den økte volden unger opplever gjennom dette, er med på å øke volden i samfunnet, sier leder for Senterkvinnene, Marit Tingelstad til Nationen.

- Vi er veldig klar over at dette kan oppfattes som sensur, men vi synes likevel at det bør være mulig å sette grenser, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks