Hovedinnhold

Vestkant-loppemarked vil ikke ha Ikea-møbler

Kjøperne vil ha designmøbler istedet

LOPPER PÅ LÅVEN: Her i låven på Skøyen Hovedgård får Peik skolekorps fra Skøyen og Majorstua oppbevare loppene sine. Fv: Formann Tor Endestad og musikalsk leder Eyvind Ellingsen. Foto: Jan Petter Lynau
LOPPER PÅ LÅVEN: Her i låven på Skøyen Hovedgård får Peik skolekorps fra Skøyen og Majorstua oppbevare loppene sine. Fv: Formann Tor Endestad og musikalsk leder Eyvind Ellingsen. Foto: Jan Petter Lynau
(VG Nett) Om du vil ha en sofa fra Ikea, bør du ikke dra på loppis på vestkanten.

Skolekorpset til Skøyen- og Majorstua skoler i Oslo sier nemlig pent nei til Ikea-møbler til helgens loppemarked.

Er Ikea-møbler for dårlig til å selges på loppemarked? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen.

- Kjøperne våre vil ikke ha det. De vil ha kvalitetsmøbler, designmøbler og ordentlig håndverk, sier Eyvind Ellingsen, musikalsk ansvarlig i Peik, korpset til Skøyen- og Majorstua skoler.

- Går i stykker

På flygebladet, som har havnet i postkasser i Oslo-området, står det i klartekst: «Vi tar dessverre IKKE imot hvitevarer, TV-er, PC-er, Ikea-møbler og gamle sofaer».
Ellingsen hevder Ikea-møblene går i stykker mens de fraktes til loppemarkedet.

- Det største problemet er at vi må betale får å kaste det vi ikke for solgt. Vi vil heller bruke de pengene på nye instrumenter til barna, og da kan vi ikke ende opp med masse skrap, sier Ellingsen.

Enkelt å selge

Fretex i Ullevålsveien er langt fra like strenge.

- Vi får inn mye møbler fra Ikea, og det er lett å selge. Kjøper man det her, er det ferdig oppskrudd, sier butikkleder Christer Lian.

De har ingen satte begrensninger på hva de tar imot av møbler, men setter grensen ved ødelagte, hullete eller flekkete gjenstander.

- Den eneste begrensningen vi har er om vi kan selge det eller ikke. Gamle møbler er enkelt å selge, og vi tar ikke bare imot designmøbler, sier Lian.

Jessica Jansson, nestleder på Fretex Majorstua, bekrefter at det samme er tilfelle hos dem.

- Vi selger ikke møbler, men tar imot det meste, som ikke er ødelagt. Tanken er at vi skal ta imot så mye som mulig, sier hun.

Kommunikasjonsrådgiver hos Ikea, Jan Christian Thommesen, har ikke tidligere hørt om begrensninger hos et loppemarked.

- Et loppemarked, hvor pengene går til en god sak, ville jeg anta åpnet for alle slags produkter. Dersom de har gjort en utsiling, er det en vågal tilnærming, sier Thommesen.

Han poengterer at alle står fritt til å velge hva de vil selge.

- Om de ikke ønsker våre ting, må vi bare ta det til etterretning, sier kommunikasjonsrådgiveren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks