Hovedinnhold

Verdens første UFO-FELLE

HESSDAL (VG) Her er verdens første UFO-felle på plass i Hessdalen.
Mellom hesjene i dalsiden, trygt plassert på tuftene av det gamle sommerfjøset, skal den lille blå containeren proppet med moderne høyteknologisk utstyr avsløre de mystiske, lysende UFO'ene i Hessdalen.

- Målestasjonen har et videokamera rettet mot dalen, og en datamaskin som hele tiden analyserer bildet fra kameraet. Straks datamaskinen oppdager uvanlige bevegelser eller lysforskjeller, startes videospilleren, og bildet sendes samtidig ut på Internett, forklarer sivilingeniør Erling Strand.

Håper på svar

Fra Høgskolen i Østfold har han jobbet i mange år med Hessdalsprosjektet. Nå står endelig verdens første automatiske UFO-felle på plass i Hessdalen, øverst i åkeren til bonde Bjarne Lillevold.

- Jeg håper de klarer å finne ut hva dette er, sier UFO-interesserte Bjarne Lillevold. Sammen med andre bygdefolk har han tidligere startet teletorgtjeneste med UFO-informasjon.

UFO-containeren er slept på plass med traktoren. I dag kommer UFO-forsker Erling Strand til Hessdalen med måleutstyret, for å starte monteringen og oppkoblingen.

- Vi håper å kunne ha målestasjonen i drift mot slutten av uken, forteller Strand.

Via Internett

Når UFO-alarmen går i Hessdalen, kan forskere og interesserte over hele verden følge fenomenet direkte via Internett.

- Målestasjonen kan også registrere rystelser og magnetfelt. Etter hvert håper vi å få inn andre instrumenter, som laserradar, infrarøde kameraer og spekteranalysatorer, sier Strand.

Den første automatiske UFO-målestasjonen blir fulgt med stor interesse over hele verden.

- Håpet er at det kan bli satt opp slike målestasjoner andre steder der det er lignende fenomener. Da kan Hessdals-stasjonen være en brikke når det gjelder å løse gåten med lysende UFO-er, tror Erling Strand.

Det er noe

Ingen har så langt klart å gi en forklaring på hva som får lyskulene til å sveve over dalen. Helt sikkert er det i alle fall at det er noe der ute.

- Jeg holder alle muligheter åpne. Vi kan ikke avvise at dette kan være utenomjordiske farkoster. Når så mange av verdens beste fysikere ikke klarer å gi noe svar, betyr det at løsningen ligger utenfor det vitenskapen vet i dag, sier Erling Strand.

Han tror løsningen på UFO-mysteriet kan gi menneskene kunnskap om nye former for energi:

- For at noe skal kunne lyse slik, må det være store energimengder med i bildet. Energiforskere er derfor veldig interessert i dette, for å finne ut om dette er en form for fri energi vi kan nyttiggjøre oss på noe vis, sier Strand.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks