Hovedinnhold

Tom Pettersen (16) omkom i ulykke på E6:

Venninnen: «Bil i stor fart som dessverre traff Tom rett foran øynene våre»

• 16-åringen skulle hjelpe bilist som hadde kjørt av veien

<p>VILLE BARE HJELPE: Bilen som 16-åringen skulle hente jakken fra er den mørke bilen bak i bildet. Bilen med skader er den som skal ha truffet gutten.</p>

VILLE BARE HJELPE: Bilen som 16-åringen skulle hente jakken fra er den mørke bilen bak i bildet. Bilen med skader er den som skal ha truffet gutten.

Foto: Remi Presttun
Tom Pettersen (16) og vennene skulle hjelpe en bilist etter en utforkjøring ved Kløfta. Det var kaldt, og da 16-åringen skulle hente jakker i bilen, inntraff den fatale ulykken.

Tips oss

Utforkjøringen på E6 ved Kløfta skjedde ved 23.30-tiden lørdag kveld.

I en av bilene som stanset for å hjelpe mannen som hadde kjørt av veien, var 16 år gamle Tom Pettersen og to venner i tenårene.

– Det var ganske kaldt, og han gikk tilbake til bilen for å hente jakker til seg selv og vennene sine. Da kommer det en bil på skrens som treffer ham og bilen. Han ble erklært død på stedet, sier politioverbetjent Laila Totland Langstrand ved Ullensaker lensmannskontor til VG.

– Fantastisk person

Den ene av tenåringene som var sammen med den omkomne 16-åringen i natt, har skrevet et innlegg på Facebook i etterkant av ulykken.

– I natt mistet en bror, sønn, venn og ikke minst en fantastisk person, Tom, livet sitt i en tragisk ulykke. Vi stoppet for å hjelpe til i en annen ulykke, og kort tid etter kom det en tredje bil i stor fart som dessverre traff Tom rett foran øynene våres.

VG har fått tillatelse til å gjengi Facebook-innlegget av jenta og hennes mor.

<p>DRAMATISK: 16-åringen og vennene kom til stedet etter at en bil hadde kjørt av veien.</p>

DRAMATISK: 16-åringen og vennene kom til stedet etter at en bil hadde kjørt av veien.

Foto: REMI PRESTTUN

– Du brukte de siste timene dine på noen av favoritt-tingene dine, sammen med gode venner og med masse glede og bra humør. Det er utrolig trist det skulle ende sånn her, jeg håper du har det bra der du er nå. Hvil i fred, Tom, skriver venninnen.

Løftet bort bilen

Avdøde havnet under bilen som traff ham. Vitner på stedet klarte å løfte opp bilen og få 16-åringen ut, skriver Romerikes Blad.

Sjåføren i bilen som traff 16-åringen, var en mann i 20-årene. Han er siktet for uaktsomt drap etter ulykken.

– Det var dårlige kjøreforhold og veldig glatt, så får vi etterforske hastighet og om sjåføren var aktsom nok. Siktede er løslatt, sier Langstrand.

Siktede har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

Fra Flateby

Politiet har gjennomført flere vitneavhør i saken. Så langt er det ikke kjent om 16-åringen og de andre som var ute i veien hadde på seg refleksvester.

I en pressemelding søndag, gikk politiet ut med navnet på avdøde.

16 år gamle Tom Pettersen var fra Flateby i Enebakk kommune.

Sjåføren i den første bilen som kjørte av veien, ringte selv til politiet og varslet at han var uskadet. I tillegg til tenåringene, stanset også en annen bilist for å bistå mannen i grøfta.

Det er snøvær og svært glatt mange steder på Sør- og Østlandet.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks