Hovedinnhold

Vandreren mistenkes for 150 hytteinnbrudd

Ferie-Norges skrekk herjer i fjellet igjen

LILLEHAMMER (VG) Bergenseren Terje Larsen (43) er dømt for mer enn 450 hytteinnbrudd. Nå mistenkes han for 150 nye hytteinnbrudd i løpet av de siste to månedene.
Politiet jobber dag og natt for å få tak i Larsen. I øyeblikket tror de han opererer i området Øyer/Ringebu.
Politiet jobber dag og natt for å få tak i Larsen. I øyeblikket tror de han opererer i området Øyer/Ringebu.
Det blir nok ingen enkel jobb å få tak i mannen. Vandreren er ekspert på å holde seg i skjul. Han unngår konsekvent folk.

- Hva skal folk gjøre om de kommer i kontakt med ham?

- Da skal de kontakte politiet, sier Ringvik og oppfordrer folk til å være forsiktige.

I 1992 ble Larsen dømt til 22 måneders fengsel for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Tomme flasker

Ved Øyer lensmannskontor jobbes det på spreng med saken.

- Vi har indikasjoner på at han har vært i nærheten av folk i Øyerfjellet for en liten stund siden, sier lensmannsførstebetjent Øystein Tofte ved Øyer lensmannskontor. Han koordinerer etterforskningen mellom lensmennene i Gudbrandsdalen.

På lensmannskontoret ligger en del tøy slengt inn i en krok. Ved siden av står to plastposer med tomme brennevinsflasker. På pulten til Tofte ligger en papirbunke med saker. Alle dreier seg om hytteinnbrudd.

- Jeg vet ikke om funnene er spor etter Vandreren. Klærne ble funnet ved en hytte på grensen mellom Lillehammer- og Øyerfjellet. De lå på taket av vedskjulet, og flaskene sto utover gulvet inne i hytta, sier Tofte.

Politiet i Gudbrandsdalen har Terje Larsen mistenkt for 40 innbrudd. I Stor-Elvdal er det 30 tilfeller og i Ringsaker mener man at 43-åringen står bak omkring 80 hytteinnbrudd.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks