Hovedinnhold

Valpens øreflipper skåret av

TRYSIL (VG) Noen har skåret øreflippene av den ni uker gamle harehunden til Gisle Bråten. - Den som gjør noe slikt, må være syk, sier hundeeieren.


Det var et grusomt syn som møtte Trysil-mannen da han kom hjem fra et skytestevne sist lørdag. I hundegården på verandaen var det blod over alt, og i innhegningen gikk en sky unghund rundt uten øreflipper. Den ene øreflippen lå igjen, mens den andre var og er borte.

- Det er helt forferdelig at noen kan gjøre dette mot en søt, liten hund. Dette er grov dyremishandling, sier Bråten.

Han utelukker at hunden kan ha satt seg fast i noe, eller at det er andre dyr som har forsynt seg med øreflippene til den foreløpig navnløse valpen.

Veterinær Per Erik Langaanes bekrefter at det må stå mennesker bak ugjerningen.

- Kuttene er rene, og alt tyder på at det er brukt saks eller kniv. Dette er makabert og ren, skjær dyremishandling, sier han til Østlendingen.

Den tidligere så tillitsfulle valpen, en luzernerstøver, er blitt redd fremmede folk. Den er blitt utrygg og nervøs, og vil helst ligge trygt og godt i sofaen.


Naboen

Bråten har ingen formening om hvem som har mishandlet familiens kjæledegge. De skal ha hørt et fryktelig leven ved 12-tiden, men ingen gikk for å se hva som foregikk. De trodde Gisle og kona Anne Berit var hjemme.

Familien har meldt fra til lensmannen, men har ikke all verdens forhåpninger til at den som har mishandlet valpen, blir tatt.

- Det eneste er om hunden sier ifra selv. Den vil antagelig reagere voldsomt om gjerningsmannen kommer på besøk, tror Bråten.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks