Hovedinnhold

De Grønne lover å felle regjeringen på oljeboring

KRASS: Rasmus Hansson kaller Arbeiderpartiet og Høyre for dobbeltmoralske. Selv er han førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KRASS: Rasmus Hansson kaller Arbeiderpartiet og Høyre for dobbeltmoralske. Selv er han førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Ingen regjering som går inn får oljeboring utenfor Lofoten skal få stå urørt, skal man tror Miljøpartiet De Grønne. De oppfordrer både SV, Venstre og KrF til å love det samme.

Denne saken handler om:

Partiet mener det må dannes en felles front mot de tre store «fossilpartiene», Ap, Frp og Høyre. En Lofoten-garanti bør også få konsekvenser for regjeringsspørsmålet, mener partiets førstekandidat i Oslo, Rasmus Hansson.

- Vi vil felle enhver regjering som åpner for oljeboring ved Lofoten, Vesterålen og Senja. Dette må også SV, V og KrF kunne garantere, sier Hansson.

- Klimaendringene er langt mer dramatiske enn antatt, og norsk oljevirksomhet bidrar til dette, sier han og viser til lekkasjene fra den siste klimarapporten til FNs klimapanel IPCC, den såkalte delrapport 2.

Hansson mener det er vanskelig å utpeke den største miljøfienden blant partiene han omtaler som fossilpartiene.

- Hva er verst: å være umoralsk som Frp, eller dobbeltmoralsk som Ap og Høyre? Faktum er at ingen av fossilpartiene viser vilje til å faktisk gjøre noe substansielt med klimautfordringene.

Hansson mener omstillingen til fornybarsamfunnet må starte nå, ikke senere.

- Erna (Solberg) snakker ikke om miljø, og det låter hult når Jens snakker om klima først i tolvte time av valget. Dette minner om folk som slutter å drikke første nyttårsdag. Dessverre blir det fremtidens generasjoner som må leve med bakrusen - og regningen - av oljefesten, sier Hansson. (©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks