Hovedinnhold

Siv: - Glad Carl fjernet meldingen

Frp-lederen om Hagens sjokk-melding på VGTV

Frp-leder Siv Jensen tar avstand fra Carl I. Hagens Facebook-melding om Ålesund-drapet, men forsvarer partiets rett til å diskutere straffenivået.

Denne saken handler om:

Det kom frem da Jensen var gjest hos programleder Mads A. Andersen i VGTVs daglige livesending under valgkampen.

VG Direkte: Slik var dagens sending 

- Jeg er glad for at Carl I. Hagen har tatt det bort og erkjent at dette er en affekthandling fra hans side. Samtidig mener jeg at vi som er politikere må tørre å diskutere de reelle utfordringene vi står overfor når det gjelder norsk justispolitikk, sier Siv Jensen.

Hun viser til Frps standpunkt om at soningskøene er for lange og at politidekningen har gått ned, og ikke opp.

- Har Carl I. Hagen et poeng?

- Jeg er opptatt av å skille to tingene fra hverandre. Vi må først og fremst tenke på de pårørende og etterlatte etter den tragiske saken i Ålesund, og plassere ansvaret der det hører hjemme, nemlig hos gjerningsmannen. Samtidig må vi kunne diskuterer hvordan vi skal organisere justissektoren bedre.

Her er Hagens Facebook-melding fra i går kveld:

«Hører på NRK TV at den siktede i Anja-saken er tidligere straffedømt, senest i januar i år. Hvorfor i all verden satt han ikke inne. Hadde vi hatt en skikkelig regjering med nok fengselsplasser og skikkelige dommer ville han sittet inne og Anja ville vært i live. Det rødgrønne flertallet har Anjas død på sin samvittighet. Jeg gremmes!»

- Hadde mannen sittet inne dersom Frp hadde hatt justisministeren?

- Det vet jeg ikke, for jeg aner ikke hvilke forhold han er dømt for eller siktet for. Jeg tror vi må diskutere disse sakene fra hverandre. Når det gjelder saken i Ålesund må vi først og fremst tenke på de pårørende og etterlatte, sier Siv Jensen.

På spørsmål om diskusjonen etter Hagens utspill kan gi politisk gevinst for Frp, svarer Jensen slik:

- Vi må være offensive for å vise hva vi vil gjøre. Vi står fast på en streng justispolitikk. Samtidig er vi opptatt av de pårørende og etterlatte etter drapet i Ålesund får den roen de trenger, for dette er åpenbart en fortvilende situasjon, sier Siv Jensen.

Ap-nestleder Helga Pedersen var også gjest i programmet, og sa dette om Hagens Facebook-melding:

- Det er uverdig å trekke drapet inn i valgkampen. Det er den som har utført en kriminell handling som må stå til ansvar for det.

Politisk redaktør i VG, Hanne Skartveit, mener Siv Jensen har håndtert viraken rundt Hagens utspill så godt som det lar seg gjøre.

- Han må være den verste forgjengeren det er mulig å ha. Han hører jo ikke på noen, bortsett fra kona Eli - og hun er jo alltid enig med ham, sier Skartveit.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks