Hovedinnhold

KrF stiller skjenkekrav i Oslo

Fylkesleder: - Vanskelig å forhandle om byråd hvis ikke skjenketiden reduseres

VIL I BYRÅD: Aud Kvalbein (KrF) vil i byråd, men fylkeslederen i Oslo KrF sier partiet vanskelig kan forhandle med de andre partiene uten å få gjennomslag for reduserte skjenketider. Foto: Scanpix
VIL I BYRÅD: Aud Kvalbein (KrF) vil i byråd, men fylkeslederen i Oslo KrF sier partiet vanskelig kan forhandle med de andre partiene uten å få gjennomslag for reduserte skjenketider. Foto: Scanpix
(VG Nett) Frp og Høyre må gå med på å redusere skjenketiden i Oslo dersom Kristelig Folkeparti skal bli med i byrådet, mener fylkesleder Haakon Brænden i KrF.

Denne saken handler om:

Tips oss

Denne uken startet forhandlingene om det nye byrådet i Oslo. Forrige uke uttalte Kristelig Folkeparti (KrF) til VG Nett at de kunne gå inn i et byråd hvor også Fremskrittspartiet (Frp) deltar.

BAKGRUNN:  KrF åpner for å gå i byråd med Frp i Oslo 

Utelukker Frp-alternativ

Nå ser det imidlertid ut til å bli vanskelig. KrF ønsker nemlig ikke å gå i byråd med Frp, så lenge Venstre ikke er med i byrådet.

Har du et tips?Kontakt VG Netts poltiske reportere her! 

- Det har vært et valg, som har gitt et borgerlig flertall. Da skal det også bli et borgerlig byråd. Men KrF har nå bare en representant i bystyret. Da blir det vanskelig for oss på nåværende tidspunkt å gå i byråd med Høyre og Frp uten Venstre, sier KrFs eneste bystyrerepresentant etter valget, Aud Kvalbein, til VG Nett.

- Vil du utelukke et byråd med Frp, Høyre og KrF?

- Det er ikke aktuelt slik situasjonen er nå, sier Kvalbein.
Kristelig Folkeparti i Oslo sier det er særlig en sak som er viktig dersom partiet skal gå inn i forhandlinger om et byråd i hovedstaden.

Stiller skjenkekrav

VIL REDUSERE SKJENKETIDEN: Fylkesleder Haakon Brænden i Oslo KrF sier reduserte skjenketider er avgjørende viktig for Kristelig Folkeparti i Oslo. Foto: KrF
VIL REDUSERE SKJENKETIDEN: Fylkesleder Haakon Brænden i Oslo KrF sier reduserte skjenketider er avgjørende viktig for Kristelig Folkeparti i Oslo. Foto: KrF

- Skjenkepolitikken er en viktig sak for Oslo KrF, sier fylkesleder Haakon Brænden i KrF.

LES OGSÅ: Carl I. Hagen valgt inn i bystyret 

Han sier en redusering av skjenketidene i Oslo er avgjørende viktig for KrF foran forhandlingene med de andre partiene på borgerlig side.

- Det er vanskelig for oss å gå inn i videre forhandlinger dersom vi ikke får gjennomslag for å redusere skjenketidene med én time, fra klokken 03 til 02, sier Brænden.

Dermed kan skjenketidene bli saken som velter et borgerlig flertallsbyråd i Oslo.

Viktig sak

Bystyrepolitiker Aud Kvalbein bekrefter at saken er viktig for KrF.

LES OGSÅ:  Forhandlinger først mot slutten av uka 

- Det er særlig to saker som er viktige for KrF på generell basis. Det ene er at ideelle organisasjoner får bedre utviklingsmuligheter innen helsesektoren. Det andre er skjenkepolitikken, sier Kvalbein.

KrF håper nå at Frps gruppeleder Carl I. Hagen og Høyres byrådsleder Stian Berger Røsland vil komme med en håndsrekning før torsdagens første forhandlingsmøte.

- Bør ikke stille ultimative krav

Men verken Frp eller Høyre vil gi etter for KrFs skjenkekrav.

- Jeg synes ikke noen partier skal stille slike ultimative krav før forhandlingene. Frp har også hjertesaker, som omorganisering av eldreomsorgen og å konkurranseutsette kollektivtrafikken, men vi venter til forhandlingene, sier Frps gruppeleder i Oslo, Carl I. Hagen, til VG Nett.

Hagen får støtte fra byrådsleder Stian Berger Røsland.

- I den fasen vi er i nå, så bør man ikke komme med ultimatum, sier Røsland.

Han vedgår samtidig at det begynner å se mørkt ut for et byråd bestående av Høyre, Frp, Venstre og KrF.

- Det virker som om det er et alternativ det ikke er bred entusiasme for, sier Røsland.

- Hvem av dem vil du helst sitte i byråd med da?

- Det kommer jeg selvfølgelig ikke til å fortelle, sier Røsland.

Etter det VG Nett forstår er det ingen vilje til å imøtekomme kravet fra KrF verken i Høyre eller Frp. Heller ikke Venstre er for å redusere skjenketidene i Oslo.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks