Hovedinnhold

Rødt på vippen garantist for rødgrønn regjering

- Vi kommer ikke til å bruke vår posisjon til å felle en rødgrønn regjering, sier Rødt-leder Torstein Dahle. Foto: Halgeir Vågenes
- Vi kommer ikke til å bruke vår posisjon til å felle en rødgrønn regjering, sier Rødt-leder Torstein Dahle. Foto: Halgeir Vågenes
Rødt vil være en garantist for en rødgrønn regjering dersom partiet kommer i vippeposisjon på Stortinget etter valget.

Denne saken handler om:

- Vi kommer ikke til å bruke vår posisjon til å felle en rødgrønn regjering fordi alternativet er mye dårligere. Likevel vil en vippeposisjon kunne være verdifull fordi den kan bidra til å få vedtatt noen saker og til å skape bevegelse på Stortinget, sier partileder Torstein Dahle.

Les også:Rødt på vippen i ny måling

Onsdag la han og førstekandidaten i Oslo, Erling Folkvord, fram ti forslag Rødt vil stille for å forandre Norge.

Les også:Rødt krever èn ting av Jens

Blant forslagene er likelønnspott, ingen kutt i uførepensjon, oljefritt Lofoten og Vesterålen og fjerning av moms for frivillige lag og organisasjoner. Rødt foreslår også å fjerne statsstøtten til Human Rights Service. Partiet vil videre ha økte nasjonale sosialhjelpssatser og gjøre det ulovlig å ta ut profitt fra barnehager og sykehjem.

De to siste forslagene handler om å gi arbeidstillatelse til asylsøkere mens søknaden om asyl behandles og om å dekke kommunenes 2008-underskudd.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks