Hovedinnhold

Presenterer regjeringsplattformen i dag

NY PLATTFORM: Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen og Liv Signe Navarsete har avsluttet tøffe forhandlinger om en ny regjeringsplattform. Foto: HALLGEIR VÅGENES
NY PLATTFORM: Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen og Liv Signe Navarsete har avsluttet tøffe forhandlinger om en ny regjeringsplattform. Foto: HALLGEIR VÅGENES
(VG Nett) I dag presenterer de tre rødgrønne partiene sine planer for de neste fire årene.

Denne saken handler om:

Forhandlingene om den nye regjeringsplattformen ble avsluttet sent tirsdag kveld. I ettermiddag vil de tre partilederne presentere planen på en pressekonferanse, melder NRK.

LES OGSÅ:- SV får ikke medhold i skolekrav

Forhandlinger

De tre partiene har sittet i forhandlinger siden mandag i forrige uke. Nå skal stridsspørsmålene være løst. I natt satt de tre forhandlingsdelegasjonene i toppetasjen i regjeringskvartalet og leste gjennom det ferdige dokumentet.

Etter det VG Nett forstår har det vært svært tøffe forhandlinger mellom de tre partiene. Statsminister og Ap-leder Jens Stoltenberg gjorde det klart allerede valgnatten at valgresultatet ville få konsekvenser for partienes gjennomslag i forhandlingene.

Ap gikk fram, mens SV gikk kraftig tilbake i stortingsvalget i forrige måned.

Stridstema

De vanskeligste stridstemaene har trolig vært knyttet til klima, oljeboring i Lofoten, rovdyrforvaltningen og likelønnsspørsmålet, men også hvilke løfter regjeringen skal gi til de fattige har vært et ømtålig tema.

Før de tre partilederne presenterer resultatet av forhandlingene for offentligheten, skal partiorganisasjonene behandle dokumentet.

Da de tre partiene forhandlet fram regjeringserklæringen etter valget i 2005 la de fram et svært omfattende dokument. Den planen som legges fram senere i dag er etter alt å dømme langt mindre detaljert. Ifølge NRK er dokumentet på bare rundt ti sider, og mindre konkret enn Soria Moria 1-erklæringen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks