Hovedinnhold

Støre advarer mot Frps utenrikspolitikk

Utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Scanpix
Utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Scanpix
Frps utenrikspolitikk vil gjøre Norge mer utrygt og rasere Norges internasjonale posisjon. Det mener utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Hvis Frp inntar regjeringskontorene etter valget frykter Støre at resultatet vil bli et Norge som ikke er til å kjenne igjen, skriver Dagbladet.

Støre mener at Frp legger opp til en dramatisk kursendring i utenrikspolitikken.

- Vi er kjent internasjonalt som et land som er opptatt av internasjonal solidaritet, fred og forsoning. Det har også med vår egen gjenkjennelighet, stabilitet og sikkerhet å gjøre, sier Støre til avisen.

Han peker på at Frp i sitt alternative statsbudsjett for 2009 legger opp til et kutt på 11 milliarder kroner i budsjettet til Utenriksdepartementet, og at partiet legger opp til voldsomme bistandskutt.

LES OGSÅ:- Støre må våkne fra dialogdvalen

Valgkampstrategi

- Dersom disse kuttene gjennomføres vil det skapet et radikalt annerledes bilde av Norge internasjonalt. Med Frps politikk vil vårt ry og omdømme bli alvorlig svekket, mener han.

Frps utenrikspolitiske talsmann avfeier Støres utspill som ren valgkampstrategi.

- Bildet er langt fra så ensartet som Støre ønsker å gi inntrykk av. Det er ikke bare å si at de rødgrønne har brakt mer fred og mindre lidelse i verden. I motsetning til dem ønsker vi å stille strengere krav til hvordan våre skattepenger brukes før vi sender dem av gårde, sier Morten Høglund.

Han understreker at selv om partiet ønsker å kutte, er det ikke noe ønske fra Frps side å trekke Norge helt ut av internasjonalt fredsarbeid. (©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks