Hovedinnhold

Solberg: Siv Jensen mangler lederegenskaper

KREVER SVAR: Høyre-leder Erna Solberg krever at Frp klargjør sitt standpunkt i EU-saken Foto: Tore Kristiansen
KREVER SVAR: Høyre-leder Erna Solberg krever at Frp klargjør sitt standpunkt i EU-saken Foto: Tore Kristiansen
Høyre-leder Erna Solberg mener at Frp-leder Siv Jensen ikke har lederegenskaper.

Solberg vil at EU-debatten skal bli en del av valgkampen, og mener i den forbindelse at Jensen avslører manglende lederegenskaper ved ikke å klare å si ja eller nei til EU.

- En med ambisjoner om å lede landet kan ikke backe ut på et så viktig standpunkt i forhold til Norges posisjon i Europa. Siv svikter når det gjelder å ta på seg nasjonale lederoppgaver. Det er rett og slett mangel på lederskap, sier Solberg til Dagbladet.

Solberg er bombesikker på at Norge innen ti år er medlem av EU. Frps utenrikspolitiske talsmann Morten Høglund sa onsdag til Dagens Næringsliv at det ikke haster å ta stilling til spørsmålet om norsk medlemskap i EU.

- Det er jo et paradoks. Frp sier at de vil ha folkeavstemning på om vi skal ha bompengefinansiering, men har ingen problemer med å flagge sitt standpunkt. Da bør det gjelde for EU-saken også, sier Solberg.

Hun gjør det klart at hun ikke krever at Frp skal være for EU, men hun forlanger et standpunkt fra partiet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks