Hovedinnhold

Konflikt om kontantstøtten i regjeringen

KONSTANTSTØTTE-FORKJEMPER: Trygve Slagsvold Vedum vil sikre ordningen i en ny Soria Moria-erklæring. Foto: Eivind Griffith Brænde
KONSTANTSTØTTE-FORKJEMPER: Trygve Slagsvold Vedum vil sikre ordningen i en ny Soria Moria-erklæring. Foto: Eivind Griffith Brænde
Senterpartiet garanterer at kontantstøtten vil leve etter valget, selv om både Arbeiderpartiet og SV vil avvikle den

- Det er kjempeviktig for oss at det blir slått fast i en ny Soria Moria-avtale at kontantstøtten skal videreføres. Dette er helt avgjørende, sier nestleder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum til NRK.

Sp møter motstand fra sine samarbeidspartnere.

- Vårt mål er at kontantstøtten skal bort. Nå har vi nettopp fått nye tall som viser at 80 prosent av dem som mottar støtte i Oslo har minoritetsbakgrunn. Ordningen hindrer integrering og bør derfor fjernes, sier nestleder i SV Bård Vegard Solhell.

Les også:Kontantstøtten en regjeringsbetingelse for KrF

Kontantstøtten gis til foreldre som har barn på ett eller to år, som ikke går i barnehage. Det var i fjor om lag 41.000 kontantstøttemottakere. Vel 60 prosent av barna var ett år.

Senterpartiet har lenge ønsket å endre kontantstøtten. Nå forteller partiet for første gang hvor store beløp partiet vil gi.

- Vi ønsker å øke beløpet til 5.500 kroner for ettåringene slik at flere faktisk skal få muligheten til å være sammen med barna sine.

Samtidig skal kontantstøtten for toåringer fjernes helt, sier Sp-nestlederen.

Bård Vegard Solhell er klar på hva han synes velgerne bør gjøre.

- De som er for kontantstøtten får stemme Senterpartiet og de som er imot den får stemme på SV. Jeg er ganske sikker på at fornuften vil seire og det er åpenbart at støtten bør bort.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks