Hovedinnhold

Stoltenberg til VG Nett: - Sylvia blir sittende

STORTINGET (VG Nett) Statsminister Jens Stoltenberg avviser bestemt at opposisjonen kan lykkes i å felle Sylvia Brustad.

Denne saken handler om:

Onsdag bestemte stortingsgruppene til KrF, Høyre og Frp seg for å bruke opposisjonens tøffeste verktøy:

De krever næringsminister Sylvia Brustads hodet på et fat og stiller mistillitsforslag mot henne i Stortinget.

- Statsrådens handlemåte har ikke vært egnet til å ivareta statens interesser. Dette er svært kritikkverdig, sier Per-Kristian Foss (H).

Han understreker at han uttaler seg på vegne av sitt eget parti, Frp og KrF.

MULIG ULOVLIG OVERVÅKET: Forsvarets Sikkerhetstjeneste kan ha overvåket statsministeren og departementene ulovlig Foto: Scanpix
MULIG ULOVLIG OVERVÅKET: Forsvarets Sikkerhetstjeneste kan ha overvåket statsministeren og departementene ulovlig Foto: Scanpix

- Burde handlet

- Dette knytter seg til at hun i realiteten ikke hadde innflytelse på ting hun burde hatt innflytelse på, sier han.

Partiene orienterte om beslutningen, som er fattet på grunnlag av Brustads håndtering av Aker-saken, på en pressekonferanse i stortingets vandrehall onsdag kveld.

Det var Høyres Per Kristian Foss, Frps Per Sandberg og Krfs Ola T. Lånke som informerte om opposisjonens mistillit til en av regjeringens ministere.

Brustad har tillit

Statsminister Jens Stoltenberg er klinkende klar på hvordan han stiller seg til forslaget:

- Opposisjonspartienes mistillitsforslag til næringsministeren vil ikke få flertall. Sylvia Brustad har min tillit, og fortsetter som næringsminister, fastslår han overfor VG Nett kort etter pressekonferansen.

Foss, Sandberg og Lånke går alle tre langt i å innrømme at opposisjonen på stortinget, som er i mindretall, ikke får gjennomslag for å kaste næringsministeren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks