Hovedinnhold

Været: Ikke vår helt ennå- det kan bli vått også til uken

<p>VÅR: Slik var det fredag på Huk i Oslo.</p>

VÅR: Slik var det fredag på Huk i Oslo.

Foto: Mattis/vg Sandblad, VG
I starten av uken som kommer vil det bli stigende temperaturer i store deler av landet. Men utepilsen må nok vente.

Denne saken handler om:

Vi hadde kanskje håpet på at våren snart var på anmarsj. Men solskinnsværet lar dessverre vente på seg en liten stund til. 

Seksukersvarsel: Her er været for resten av vinteren

Sjekk været på pent.no

Yr og Storm på ett sted = pent.no
Pent.no sammenligner værmeldingene fra Yr og Storm. Last ned til
iPhone/iPadAndroid
... eller sjekk pent.no

– Søndag kommer det inn et lavtrykk i Norskehavet og det blir liggende der resten av uken før det trekker inn i Barentshavet, sier vakthavende meteorolog ved Storm Geo, Cecilie Villanger. 

Dette fører til stigende temperaturer og antakelig sludd og regn i store deler av landet. Kun de nordligste delene av landet slipper unna det våte været. De vil få snø ved ukeslutt. 

Vestlandet får hagl og torden

– Starten av uka kan også bli vindfull. Dette gjelder spesielt for Vestlandet, men Troms og Finnmark vil også ha også muligheter for å komme opp i stiv kuling, sier meteorologen.  

Hun sier også at Vestlandet kan vente seg kraftige byger med hagl og torden. Det er snakk om 30 til 40 millimeter nedbør. 

Les også: Slik kan været hjelpe deg på boligjakt

– Det er ikke ekstreme mengder, sier hun. 

Østlandet kan vente seg nedbør på fem til ti millimeter. 

– I helgen har det vært kjølig i hele landet, men mandag og tirsdag kan det ventes en økning på seks til syv grader på Vestlandet og Østlandet. I innlandet og fjellet i Sør-Norge kan vi vente oss at det går fra ti minusgrader til fem minusgrader. 

– Nedbøren som faller i fjellet vil nok komme som sludd eller snø, mens det vil regne i lavlandet. 

Vårlig vær neste uke

Men solen er ikke helt fraværende. 

– Sør –og Østlandet vil få perioder med sol fra tirsdag av. I Trøndelag og Nordland vil solen også kunne titte frem innimellom. I Troms og Finnmark blir det stort sett bra vær med en del sol, men det vil skye til fra og med onsdag, sier meteorologen. 

– Kan vi vente oss mer snø? 

– Neste helg og neste uke ser det ut til at vi har litt mer vårlig vær. Det er ikke ventet noe særlig nedbør og temperaturene vil være milde. 

Husker du fjoråret? Været i 2016: Varmerekorder, vind og masse nedbør 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks