Hovedinnhold

Suksess for paraplyautomat

Bergens suksessrike paraplyautomater blir eksportvare.

Denne saken handler om:

Fra sju automater i Bergen er det siden 24. mars i år solgt om lag 7.000 paraplyer. Nå skal de bergenske paraplyautomater erobre andre regnfylte europeiske byer som London, Amsterdam og København.

Einar Haveland i Paraplyselskapet sier til Bergensavisen at 10 testautomater skal utplasseres i London ved påsketider neste år. Han fikk ideen til automatene i en regntung drosjekø for noen år siden.

Til NTB sier Haveland at selskapet har planer om å sette opp om lag 400 paraplyautomater i London dersom testperioden på tre måneder gir de forventede resultater.

Et designselskap i Christian Michelsens Institutt-gruppen i Bergen har utviklet en ny automat, som ifølge Haveland er så vakker at den kan stå ute og pynte opp i sine omgivelser. Det er denne automattypen som skal testes ut i London.

Paraplyselskapet i Bergen har også samtaler med interessenter i Amsterdam og København om paraplyautomater også der

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks