Hovedinnhold

Stengte veier og vanskelige kjøreforhold i Sør-Norge

<p>HVITT DEKKE: I området rundt Dovrefjell, her ved Avsjøen på E6, er det meldt om vanskelige kjøreforhold. Snø, og isbelagte veier gjør at førere bør ta ekstra forholdsregler lørdag.</p>

HVITT DEKKE: I området rundt Dovrefjell, her ved Avsjøen på E6, er det meldt om vanskelige kjøreforhold. Snø, og isbelagte veier gjør at førere bør ta ekstra forholdsregler lørdag.

Foto: Statens Vegvesen.
Snøslaps, sterk vind og kritthvite veier fører til stengte fjelloverganger lørdag.

Denne saken handler om:

Tips oss

Sjekk været på pent.no

Yr og Storm på ett sted = pent.no
Pent.no sammenligner værmeldingene fra Yr og Storm. Last ned til
iPhone/iPadAndroid
... eller sjekk pent.no

– Det er hovedsakelig sterk vind på fjellet som er årsaken til de stengte veiene lørdag, men det har også kommet endel snø som gjør kjøreforholdene vanskelige, sier trafikkoperatør i Statens vegvesen Mari Aarrestad til VG.

Riksvei 7 over Hardangervidda og riksvei 13 over Vikafjellet er alle stengt lørdag morgen, ifølge Statens vegvesen. På E6 over Dovrefjell, som tidligere var stengt, er det nå innført kolonnekjøring.

Les: Seks råd i kulden

Kolonnekjøring

Det er ventet at forholdene vil bli gradvis vil bedre utover dagen, men det er ikke satt noe estimat for når strekningene blir gjenåpnet.

HAR DU BILDER, VIDEO ELLER INFO? TIPS VG! 2200@VG.NO || (+47) 2200 0000 || SMS/MMS til 2200

Det er også meldt om kolonnekjøring flere steder i Sør-Norge.

– På Hemsedal er det dårlige kjøreforhold og kolonnekjøring nå i morgentimene. Tidligere var det kolonnekjøring på E134 over Haukelifjell, men veien er nå åpnet igjen, sier Aarrestad.

Mellom Brunkeberg og Haukeli er det snø- og isdekke på veien og fare for glatte partier. E16 over Filefjell er åpen, men det er snø- og isdekke og redusert sikt enkelte steder.

Klar for sol og varme? Reiser til billig-Karibia og USA øker!

Alvorlig skadet etter frontkollisjon

Det er meldt om en rekke småulykker og utforkjøringer på Østlandet lørdag, men én av alvorlig karakter. Én mann i 30-årene er fraktet til Ullevål sykehus med alvorlige skader i hode og bein, etter at han frontkolliderte med et annet kjøretøy som hadde havnet i motsatt kjørefelt.

– Ifølge vitner skal en 18 år gammel kvinnelig ha fått sleng på bilen og havnet i motsatt kjørefelt. Det er også gjort førerkortbeslag, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt Gunnar Bjanes til VG.

Mannen i 30-årene ble sittende fastklemt i bilen, og senere frigjort av brannvesen. Det pågår bilberging på stedet, og det er full stans i trafikken.

Før helgen sendte Meteorologisk institutt ut et obs-varsel der de meldte vanskelige kjøreforhold enkelte steder på Østlandet, i Midt-Norge og i fjellet i Sør-Norge.

VG/NTB

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks