Hovedinnhold

Spår sommertemperaturer på Østlandet

<p/>
<p>KAN FÅ SOMMERVÆR: Høstferien er over i Oslo, men meteorologene spår strålende vær i helgen. Bildet er tatt i Frognerparken 29. september 2015. </p>

KAN FÅ SOMMERVÆR: Høstferien er over i Oslo, men meteorologene spår strålende vær i helgen. Bildet er tatt i Frognerparken 29. september 2015. 

Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix
I løpet av helgen er det ventet mellom 100 til 150 millimeter regn på Vestlandet. Østlandet kan derimot se frem til sommertemperaturer.

Denne saken handler om:

Lavtrykk fra vest har gitt varierende vær i hele landet de siste dagene. Dette har bedret seg gradvis flere steder utover dagen torsdag.

– Det klarner først i de vestlige områdene av det østafjelske, mens det vestover vil henge litt igjen. Regnværet vi har hatt i sør vil trekke nordover mot Lofoten og Bodø, mens de lenger nord ser ut til å få en fin dag, opplyser vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Jon Austerheim.

Denne uken har potetferien kommet til fylkene Hedmark, Hordaland, Møre og Romsdal, Trøndelag, Rogaland, Sogn og Fjordane og Telemark, men alle er dessverre ikke like heldige med ferieværet.

Høstferieplaner i siste liten: 5 spennende storbyer

Storm og kraftig regn

– Restene av den tropiske orkanen Nate passerer ute i havet nærmere Island og tar med seg en god del fukt som ødelegger for høstferien på Vestlandet. Dette været vil også trekke delvis opp mot Nordland og kan gi ganske kraftig regn, forteller Austerheim.

<p>STORE NEDBØRSMENGDER: De som skal tilbringe høstferien på vestlandet må belage seg på mye regn. Meteorologene varsler at det kan komme opp imot 150 millimeter regn fra fredag til søndag.</p>

STORE NEDBØRSMENGDER: De som skal tilbringe høstferien på vestlandet må belage seg på mye regn. Meteorologene varsler at det kan komme opp imot 150 millimeter regn fra fredag til søndag.

Foto: Emil Breistein, NTB scanpix

Oktober er normalt en våt måned i vest, og i ytre deler av Hordaland og Sogn og Fjordane vil det kunne komme mellom 100 til 150 millimeter med regn fra fredag til lørdag, opplyser meteorologen.

– Fra Hordaland og nordover blir det en del nedbør i helgen, men det blir ikke fullt så mye i Rogaland, sier Ola Mellem ved meteorologisk institutt.

Telttur i høstferien?: Nå er det «glamping» som gjelder

Høstferien vil også by på kuling og perioder med storm i nordlige deler av Vestlandet, trøndelagsfylkene og Nordland.

– Det er meldt ganske kraftig vind på fredag. Over helgen er det også ventet et lavtrykk som ser spesielt kraftig ut, og som kommer til å gi mest vind i områdene oppover mot Nordland mandag, sier Austerheim.

Artikkelen fortsetter under bildet

<p>ET BLAFF AV SOMMER: På sørlige deler av østlandet er det ventet sommerlige temperaturer til helgen. Søndag og mandag kan temperaturene ligge på mellom 15 og 18 grader.</p>

ET BLAFF AV SOMMER: På sørlige deler av østlandet er det ventet sommerlige temperaturer til helgen. Søndag og mandag kan temperaturene ligge på mellom 15 og 18 grader.

Foto: Fredrik Solstad, VG

Sommerlig høstferie sørøst

Det er Østlandet og Sørlandet som blir værvinnere den kommende helgen. Med unntak av muligheter for noe nedbør søndag, ligger det an til klart og fint høstvær.

– Vi regner med temperaturer mellom 15 og 18 grader på søndag og mandag i de aller sørligste områdene av det østafjelske. Oslo, og områdene nedover mot Sørlandet vil altså få nesten sommerlige temperaturer, forteller Austerheim.

Mellem forteller at det også komme en sørvestlig bris og en liten kuling på kysten på Sørlandet på fredag. Så blir det oppholdsvær og ganske bra vær på lørdagen. Østlandet vil stort sett ligge i le for vinden fra Vestlandet.

Resten av landet vil også få milde temperaturer kommende helg, men mer rundt det normale for oktobermåned.

Også i nord ligger det an til en flott høsthelg, og finnmarkingene kan glede seg til lite regn og lite vind.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks