Hovedinnhold

Sørlandets Baywatch

GRIMSTAD (VG) Baywatch på Sørlandet? Livredderne på Groos i Grimstad er ikke langt unna.

Denne saken handler om:

- Det er vennene våre som kommer med kommentarer om Baywatch, men de fleste skjønner at det er en viktig og riktig jobb vi gjør. Men noen kommentarer fra badegjester får vi jo også, sier livredder Kathrine Aas (19) og operativ uteleder Kato Eliassen (21). Norges Livredningsselskap (NLS) har for 10. år på rad avtale med Oslo kommune om å ha livredder på de mest folkerike badestrendene i Oslofjorden.

Ingen drukninger

I årets badesesong debuterer livredderne på Sørlandet. På de populære badestrendene Groos i Grimstad og Stølsviga i Arendal har til sammen ni livreddere våket over gjestene.

- Vi har ikke opplevd noe alvorlig som for eksempel drukninger, men mange ublide møter med brennmaneter og kuttskader fra skjell i strandkanten, sier Kato Eliassen (21), operativ uteleder for livredderne på Sørlandet.

Fra en to meter høy tårnstol skuer han utover langgrunne Groos.

- Dette er veldig bra. En ekstra trygghet for oss foreldre, selv om vi selvfølgelig må passe på barna våre like godt som ellers, seier Elin Kragseth (36) og svinger sønnen Martin (4) i endelig småvarmt sommervann på Sørlandet.

«Forebygger»

Livredder Kathrine Aas (19) følger vaktsomt med på hva publikum foretar seg.

- Noen tror vi er barnevakter, men de fleste forstår vi er en ekstra trygghet, sier hun.

Styreleder Kjetil Faye Lund i NLS Agder Krets sier de klassiske feilene på badestrendene gjerne er overmodige svømmere som plutselig får panikk når de innser hvor langt det er inn til land igjen.

- 95 prosent av det vi er til for, er småskader, men statistikken vår viser at livreddernes kunnskap om gjenopplivning har reddet liv. Vi kan ikke forhindre ulykker, men forebygge dem. Livreddernes erfaring og utdannelse gjør at de griper inn før ulykken skjer, sier Faye Lund.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks