Hovedinnhold

Smell på smell på Østlandet

<p>I GRØFTA: Slik endte kjøreturen til flere bilister på Østlandet i dag.</p>

I GRØFTA: Slik endte kjøreturen til flere bilister på Østlandet i dag.

Foto: Freddie Larsen, NTB scanpix
Snøfall og glatte, sporete veier førte til en rekke trafikkuhell og -ulykker i store deler av Sør-Norge lørdag.

Denne saken handler om:

Én mann i 30-årene ble fraktet til Ullevål sykehus med alvorlige skader i hode og bein etter en trafikkulykke i et veikryss ved Rånåfoss i Sørum kommune lørdag ettermiddag. Føreren av det andre kjøretøyet, en 18 år gammel kvinne, ble fraktet til Akershus sykehus med lettere skader.

– Ifølge vitner skal den kvinnelige sjåføren ha fått sleng på bilen og havnet i motsatt kjørefelt. Det er også gjort førerkortbeslag, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt Gunnar Bjanes til VG.

En rekke uhell og ulykker

På Twitter har det haglet det med meldinger om uhell- og ulykker fra politiet i Sør-Norge i dag.

Faksimile Twitter

* På E18 ved Ormsundveien ble en bilist påkjørt bakfra. Sjåføren i den bakerste bilen fikk førerkortet inndratt melder Oslo politidistrikt.

* Tidligere i dag fikk politiet i Hedmark melding om en kollisjon mellom to biler på Fv 24 i Vallset. Tre personer ble kjørt til legevakten for sjekk.

* På Rv7 over Hardangervidda møtte en bilkolonne en trailer som kom kjørende mot dem i motsatt kjørefelt. Traileren kjørte etter hvert utfor veien, noe som førte til at den en periode ble stengt.

* Like etter klokken 12 fikk politiet i Hedmark melding om en frontkollisjon på Rv 21 på Vestmarka. To biler, en norsk og en utenlandsk, var involvert i ulykken. En kvinne, ett barn og den mannlige føreren av det utenlandske kjøretøyet ble sendt til legesjekk.

Også i Buskerud var det flere trafikkuhell lørdag formiddag.

– Vi har hatt tre-fire trafikkuhell og utforkjøringer hittil i dag. Ingen med personskade, og det er vi glade for, sier operasjonsleder Rune Hunshamar ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Verst i Oslo, Akershus og Østfold

Trafikkoperatør Nils Jakob Aae i Statens vegvesen forteller at det har vært mange avkjøringer i forhold til normalen i dag.

– Ulykkene og uhellene har vært godt spredt, men det har vært verst i Oslo, Akershus og Østfold, sier Aae til VG.

Snøfallet skapte sporete veibane flere steder, og det var også i perioder en del slaps på hovedveinettet.

Tidligere i dag var også en del fjelloverganger stengt i Sør-Norge på grunn av været. De fleste er nå åpnet igjen, bortsett fra Fv 27 over Venabygdsfjellet, opplyser Statens vegvesen.

Bedre vær de neste dagene

Meteorologisk institutt melder at det verste snøværet er over for denne gang i Sør-Norge.

– Det meste er i ferd med å passere. Resten av lørdag blir det stort sett opphold i Sør-Norge, men det vil henge noen byger igjen vest i Agder. Dette gjelder også for søndag, opplyser meteorologikonsulent Jan-Inge Hansen vet Meteorologisk institutt.

For mange starter vinterferien denne helgen. Og værutsiktene er ifølge meteorologene brukbare utover neste uke, spesielt østafjells.

– Vinden vil holde seg på nordvest. Det vil gå noen byger på Vestlandet og i Trøndelag, men østafjells kan bli ganske bra vær. I Nord-Norge blir det en del nordvest og nedbør de nærmeste dagene, men fra midten av uken ser det ut til å bli lettere også i nord, sier Hansen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks