Hovedinnhold

Skynd deg – varmen varer ikke evig

Værskifte allerede til helgen

<p>PLASKER I VEI: Søskenparet Amalie Elisabeth (4) og Fredrik Christoffer Schnell (5) bader saman med mamma Julie Elisabeth Schnell på Bygdøy sjøbad onsdag ettermiddag.<br/></p>

PLASKER I VEI: Søskenparet Amalie Elisabeth (4) og Fredrik Christoffer Schnell (5) bader saman med mamma Julie Elisabeth Schnell på Bygdøy sjøbad onsdag ettermiddag.

Foto: Robert S. Eik, VG
Det blir fine dager fremover, men så snur det. Allerede til helgen blir det kaldere over hele landet, ifølge Meteorologisk institutt.

Denne saken handler om:

Er du av de som utsetter strandturen til fordel for ærend, klesvask og andre gjøremål, må du hive deg rundt.

Vakthavende meteorolog med Meteorologisk institutt, Espen Biseth Granan, leverer nemlig litt dystre værprognoser for helgen.

For selv om det for øyeblikket ligger solsultne nordmenn og soler seg rundt omkring i det ganske land, er det store muligheter for at mange av disse vil trekke inn igjen i helgen.

Synker til helgen

Nordlendingene har kost seg med høye temperaturer og strålende sol de siste dagene, og ifølge Granan vil det holde seg også i morgen.

– Men fredag vil den kalde, fuktige havtåken trenge inn, og da går temperaturen ned. Det blir ikke noe særlig nedbør selv om temperaturene synker, og det er ikke snakk om at det blir kjempekaldt, bare kaldere enn det er nå.

I Tromsø er det i dag 23 grader, og Bardufoss kan skilte med hele 27,5 grader.

– Sør-Norge får mye sol og varme de neste par dagene, men med mulighet for ettermiddagsbyger særlig i indre strøk. Men sent lørdag og særlig på søndag kommer det inn en annen værtype og gir lavere temperaturer og nedbør, sier Granan.

Selv skal meteorologen ut og bade så snart han er ferdig på jobb.

Aktiv på stranda

Noen som vet å nyte dagen er Trine Jacobsen (36). Hun er på Bygdøy sjøbad sammen med samboer, barn og venner.

Mens noen liker å ligge rett ut i sola, er Jacobsen av dem som gjerne trener litt selv om gradestokken viser opp mot 30 grader. Hun tok onsdag med seg Sofia Steen Kristiansen (3) på padletur rundt i vannet. Brettet er et såkalt «stand-up paddleboard», en treningstrend flere kjendiser har omfavnet (VG+. Krever abonnement).

<p>IKKE PÅ LATSIDEN: Trine Jacobsen tar seg en tur på padlebrett, med Sofia Steen Kristiansen (3) som gallionsfigur.<br/></p>

IKKE PÅ LATSIDEN: Trine Jacobsen tar seg en tur på padlebrett, med Sofia Steen Kristiansen (3) som gallionsfigur.

Foto: Robert S. Eik, VG

– Det er samboeren min sitt, og han bruker det veldig mye. Jeg låner det av og til. Vi bruker det både til gøy på stranda, og til trening, sier Jacobsen med sønnen Noah (3) på fanget.

Ifølge brettentusiasten er det fantastisk trening. Både kjernemuskulatur og vridningsmuskulaturen får kjørt seg, og det er bra for balansen.

Husarbeid utsettes

– Jeg liker godt brettet fordi jeg tar i bruk naturen, og det er en billig treningsmåte. Jo mer du tar i, jo mer juling får musklene dine av sjøen, sier med-entusiast Henning Spencer Steen, far til gallionsfigur Sofia. 

Selv om dagene som småbarnsforeldre ofte blir hektiske, er ikke Jacobsen og familien fremmed for å utsette alle andre planer og gjøremål til fordel for sol, varme og bading.

– Husarbeid kan gjøres etterpå, vi må nyte været når det er sånn, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks