Hovedinnhold

Skummelt føre på hele Østlandet

... men i morgen blir det bedre

SNØTRØBBEL: Føret på Sør- og Østlandet er ikke det beste lørdag formiddag. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Scanpix
SNØTRØBBEL: Føret på Sør- og Østlandet er ikke det beste lørdag formiddag. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Scanpix
(VG Nett) Snøvær, vind og kulde gir glatte veier og vanskelig føre den første dagen i vinterferien.

Denne saken handler om:


- Ingen veier er stengt, men vi har snø og isdekke på nesten samtlige veier. Det er fare for glatte partier, sier Gun Aaserudhagen i Statens Vegvesen til VG Nett lørdag formiddag.

SJEKK VÆRET DER DU ER PÅ PENT.NO

Vegvesenet har alt av mannskap ute for å skape så trygge veier som mulig på en dag hvor en god del folk har tenkt seg på vinterferie.

- Det er ikke slik at vi ikke anbefaler folk å kjøre i dag, men det er viktig at de kjører etter forholdene. Det er så kaldt at det ikke går an å salte. Foreløpig er det ikke så mye trafikk, men selv inne i Oslo er det full vinter i dag, forteller Aaserudhagen.

Bedre vær i morgen

Vakthavende meteorolog Bjart Eriksen ved Meteorlogisk institutt anbefaler folk fra Oslo-området og sørover om å vente til i morgen med å kjøre til fjells.

- I løpet av natten og morgentimene søndag vil det bli gradvis lettere, og perioder med sol på Østlandet. I sør blir det for det meste skyet. Og så blir det kaldt, sier Eriksen.

Han forteller at det er fralandsvind og mye pent vær rundt omkring i Norge i dag. Men på Sørlandet, i Telemark og rundt Oslofjorden både blåser og snør det. På de typiske skistedene litt lenger nord er det ikke været så verst lørdag formiddag.

- Lenger nord er det ikke noe særlig med vind. For øyeblikket er det stort sett oppholdsvær, men det kommer inn snø etter hvert, forteller statsmeteorologen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks