Hovedinnhold

Rekordvarm februardag i Sør-Norge

Sjekk topp ti-listen - alle stedene ble det satt varmerekord!

VINTERVARME: På Huk i Oslo har solen varmet og snøen smeltet de siste dagene. Og det kan bli like bra vær i dagene som kommer. Foto: Scanpix
VINTERVARME: På Huk i Oslo har solen varmet og snøen smeltet de siste dagene. Og det kan bli like bra vær i dagene som kommer. Foto: Scanpix
(VG Nett) Temperaturene på februars nest siste dag minner mer om kom mai du skjønne, milde.

Denne saken handler om:

Over hele Sør-Norge har det blitt satt varmerekorder i dag. Kun enkelte steder i Nord-Norge har det vært minusgrader.

- På alle de ti varmeste stedene ble det satt ny rekord for februar i dag. Det er en tunge med varmluft som ligger over Storbritannia som har gitt oss temperaturene vi har hatt i dag, sier vakthavende meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt til VG Nett.

PROTOKOLL:Har du vært ute i rekordvarmen? Send oss bilder! 

Varmest i landet

Fra klokken 19 fikk Meteorologisk institutt inn listene over makstemperaturene som er målt ved de forskjellige målestasjonene i dag.

Her er topp ti-listen, alle stedene ble det satt ny rekord for makstemperatur i februar:

Landvik, Aust-Agder: 16,9
Kongsberg, Buskerud: 16,7
Tveitsund, Telemark: 16,3
Jomfruland, Telemark: 15,9
Torungen Fyr, Aust-Agder: 15,8
Kjevik, Vest-Agder: 15,8
Konnerud, Buskerud: 15,7
Lyngør Fyr, Aust-Agder: 15,6
Nelaug, Aust-Agder: 15,5
Skien, Telemark: 15,4

Sjekk været der du bor på Pent! 

Minusgrader i Nord-Norge

Også i hovedstaden, nærmere bestemt Tryvann, var det rekordvarmt i dag.

- På Tryvann var makstemperaturen 11,4 grader. Det er det varmeste som noen gang har blitt målt i februar. Siste rekord var 10,7 grader i 2003. Men i Oslo sentrum har det ikke vært så varmt. Dette skyldes tåken som ble liggende ganske lenge utover dagen, sier Wahl.

Minusgrader må man til Nord-Norge for å finne. Laveste makstemperatur er blitt målt i Pasvik og i Kirkenes. Begge steder var det minus 5,9 grader.

Også på Finnmarksvidda var det minusgrader i dag, mens flere steder langs kysten i de nordligste fylkene har det vært plussgrader.

Slik blir været

Og varmen kan fortsette i dagene som kommer.

- Det ser ut som om det kan bli en tilsvarende dag onsdag og torsdag, men det er ikke sikkert det blir like varmt som i dag. Det kommer an på hvor lenge tåken eventuelt blir liggende de forskjellige stedene, sier Wahl.

For resten av landet blir været omtrent som det har vært tirsdag.

- På Vestlandet vil det være forbigående litt bedre, men så kommer det mer nedbør. Det samme gjelder ganske langt nord i landet. Det blir Sør-Norge, Finnmarksvidda og Øst-Finnmark som får det fineste været, sier Wahl.

VGs vær-app sammenlikner værmeldingene fra Yr og Storm.
Last ned her:

iPhone og iPad 

Android telefoner og leserbrett 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks