Hovedinnhold

Nyt helgeværet - til uka blir det regn

BEST PÅ ØSTLANDET: Østlandet får det beste og varmeste været i helga. Også på Sørlandet er det meldt om bra vær. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
BEST PÅ ØSTLANDET: Østlandet får det beste og varmeste været i helga. Også på Sørlandet er det meldt om bra vær. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
(VG Nett) Østlandet vinner værkrigen i helgen med mye pent vær, og temperaturer som kryper over 20 grader. Men vær rask med å få på deg badebuksa, for til uka kommer lavtrykket.

Denne saken handler om:

Etter en særdeles våt start på helgen går østlendingene tørrere og lysere dager i møte, skal man tro meteorologene.

- Østlandet får det varmest i helga. Vi vil få noen lokale ettermiddagsbyger, men i hovedsak mye pent vær. Sørlandet får mye av det samme. Ingen byger, og lange perioder med sol, forteller vakthavende meteorolog, Ingrid Bentsen ved Meteorologisk Institutt.

Vestlandet har startet helgen med noe regn, men meteorologen melder at det etter hvert vil bli oppholdsvær også her og mye pent vær lørdag. Søndag tar sola ferie igjen, og slipper til et nedbørsområde.

SJEKK VÆRET DER DU BOR PÅ PENT.NO! 

I Trøndelag er det meldt om noen byger lørdag, men været vil etter hvert bli lettere utover ettermiddag. Søndag vil det ifølge meteoroligene bli opphold, og etter hvert sol og pent vær.

Nordland og Troms er det stort sett opphold i dag, med gløtt av sol. I morgen ettermiddag er det meldt om noen regnbyger i indre strøk.

Fare for torden

I Finnmark ventes perioder med regnbyger.

- Det ser ut til at det blir flest byger i øst i dag, og flest i vest i morgen. I vest- Finnmark vil det også være fare for torden, sier Bentsen.

På Spitsbergen er det meldt fint vær i helga.

Surt på kysten

Når det kommer til temperaturer i helga, er det ikke mange stedene noe å bli svett av.

- Temperaturene stiger til i morgen over hele landet. Østlandet får det varmest med i underkant 20 grader i dag, og i overkant 20 grader i morgen. Det vil bli kjølig på kysten, 10-12 grader, med noe høyere temperaturer i indre strøk.

Lavtrykk over hele landet

Men når helgen er over og hverdagene er tilbake for mange av oss, er det i stor grad slutt på godværsdagene.

- Til uka er det meldt lavtrykksaktivitet i hele landet. Det vil ikke bli jevnt over dårlig, men vekslende perioder med fint vær. Heldigvis er det to måneder igjen av sommerferien, sier Bentsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks