Hovedinnhold

Ny storm i natt

...og nok en storm søndag

STORM I NATT: Slik vil det blåse ved ett-tiden i natt - den lilla fargen indikerer den sterkeste vinden. StormGeo har varslet liten storm, Meteorologisk Institutt går helt til full storm. Foto: Illustrasjon: StormGeo
STORM I NATT: Slik vil det blåse ved ett-tiden i natt - den lilla fargen indikerer den sterkeste vinden. StormGeo har varslet liten storm, Meteorologisk Institutt går helt til full storm. Foto: Illustrasjon: StormGeo
BERGEN (VG) Et svært raskt, nokså lite og veldig hissig lavtrykk er på vei rett mot Nord-Norge og vil gi full storm i natt.

Denne saken handler om:

- Dette er et lavtrykk vi følger med på, for det er fortsatt i utvikling, og erfaringsmessig kan slike lavtrykk være uregjerlige, sier statsmeteorolog Vibeke Thyness på Meteorologisk Institutt.

Sjekk været der du er på  pent.no .

Lavtrykket lå over New Foundland i går, passerer i stor fart sørspissen av Grønland i natt og nærmer seg norskekysten en gang i kveld.

- Det begynner å blåse utpå kvelden, og vi har meldt liten storm med full storm ved Stad. Men den sterke vinden vil merkes fra Vestlandet til Lofoten, sier hun.

- Herjer hardest mens folk ikke er ute

Også meteorolog Mariann Aabrekk ved StormGeo har fulgt med stormen som kommer i natt:

- Begge disse stormene herjer hardest mens folk flest ikke er ute og ferdes, men det kan være verd å vite at det er kraftig vind. Lavtrykket kommer inn i Norskehavet i kveld og beveger seg så nordover. Den sterkeste vinden vil komme fra Stad og nordover, her har jeg meldt liten storm. Og det vil fortsette å blåse til utpå natten en gang.

Vinden beveger seg så nordover i morgen.

Last ned VGs vær-apper til  Iphone og Ipad , og til  Android .

Knallhard vestavind søndag

- I tillegg til vinden, kommer det en god del nedbør i forbindelse med stormen. Våre prognoser tilsier fra 30 til 50 millimeter i kystområdene sør for Salten i Nordland, mens vi kan få i overkant av 50 millimeter i ytre strøk av Sogn og Fjordane.

Hun har også kikket på stormen som kommer inn mot Nord-Norge søndag:

- Den ser ut til å komme søndag ettermiddag eller kveld. Timingen er litt uviss. Vi har en virvel av et lavtrykk som gir knallhard vestavind rett inn mot Lofoten søndag, vi snakker om kuling i Nordland, liten storm i Lofoten, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks