Hovedinnhold

Norge i rødt, hvitt og grått

<p>VÅTT OG GRÅTT: Det blir regn mange steder i landet 17. mai, men langt fra hele dagen. Om barnetogene rammes av bygene, slik som her i Oslo i 1971, avhenger av <b><i>når</i></b> de kommer.</p>
<p> </p>

VÅTT OG GRÅTT: Det blir regn mange steder i landet 17. mai, men langt fra hele dagen. Om barnetogene rammes av bygene, slik som her i Oslo i 1971, avhenger av når de kommer.

 

Foto: Scanpix, NTB scanpix
Det blir i alle fall bunadsvær på nasjonaldagen. Har du ikke det, ta på noe annet varmt og vakkert. Og ikke glem paraplyen.

Denne saken handler om:

For to lavtrykk mer eller mindre avløser hverandre den 16. og 17. mai.

– Det er ikke lystelig lesing det her, sier statsmeteorolog Unni Thomsen ved Meteorologisk institutt etter ha gått gjennom de ferskeste prognosene.

Fikk du med deg? Ti ting du kanskje ikke vet om 17. mai

Flere lavtrykk sørfra

– Den 16. mai vil et nedbørområde passere Sør-Norge og gi forholdsvis mye regn. Det blir grått og ikke så festlig. Dette nedbørområdet går videre til Nord-Norge den 17. mai, men heldigvis for oss som sitter i Tromsø ser det ut til å minke i intensitet, sier Thomsen til VG.

Sjekk denne: To kommuner forbyr heliumballonger på 17. mai

Sjekk været på pent.no

Yr og Storm på ett sted = pent.no
Pent.no sammenligner værmeldingene fra Yr og Storm. Last ned til
iPhone/iPadAndroid
... eller sjekk pent.no

 Fra Trøndelag og opp til Troms blir det nok litt regn på et eller annet tidspunkt, men det er vanskelig å si når, og mye av nasjonaldagen vil sannsynligvis få opphold.

– I Sør-Norge ser det ut til å komme ny nedbør sørfra på dagen den 17. mai. så selv om det kanskje er opphold når man starter om morgenen behøver det ikke å være det når man går hjem. Da snakker vi om Sør-Norge – fra Møre og Romsdal og sørover, sier Thomsen.

Les også: Skjerpet sikkerhet rundt 17. mai-feiringen

I Trøndelag bedrer værer seg ut over nasjonaldagen når det første lavtrykket har passert.

– Men det kan hende de får kjenne på neste lavtrykk i løpet av kvelden. Det har med timingen av nedbørområdene å gjøre, og at noen treffer midt i toget er ikke usannsynlig, sier Thomsen.

Også vestlendingene bør ta med paraply.

– På Vestlandet blir det regn forholdsvis mye av dagen, men man kan være heldig og få opphold deler av den, sier Thomsen.

Husker du? Datoendring skaper 17. mai-trøbbel for NAV-brukere

Øst-Finnmark vinner

Det ser best ut helt nord i kongeriket.

– Øst-Finnmark og Finnmarksvidda ser ut til å ligge i le. Der ser det ut til å bli opphold og sannsynligvis får de se sola også. Dette er kanskje vinnerne, men det blir ikke varmt der, sier Thomsen.

Og det gjør det heller ikke i resten av Norge.

Les også: Enkel iskake til 17. mai!

– Mesteparten av landet vil få en maks temperatur på rundt 10 grader. Men noen plasser østafjells (Sør-Norge og Østlandet, red.anm.) og kanskje i Midt-Norge kan det nærme seg 15 grader, sier Thomsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks