Hovedinnhold

Nedbør over hele landet denne helgen

NEDBØR: All snøfallet de siste ukene har satt sitt preg på hovedstaden. Her er fra 19. januar 2009 i Kierschows gate ved Sagene i Oslo. Foto: SCANPIX
NEDBØR: All snøfallet de siste ukene har satt sitt preg på hovedstaden. Her er fra 19. januar 2009 i Kierschows gate ved Sagene i Oslo. Foto: SCANPIX
(VG Nett) Meteorologene varsler nedbør over hele landet i helgen. Og de som starter vinterferien på Vestlandet, må belage seg på regn.

Denne saken handler om:

- Været på Vestlandet ser ikke bra ut framover. Det er rolige vindforhold i dag, men de vil øke til liten til full storm i løpet av helgen. Det blir også regn, yr og varmegrader, sier meteorolog Johanne Bua i Meteorologisk institutt til VG Nett.

SJEKK VÆRET DER DU BOR HER!

SEND INN BILDER AV SNØ-KAOSET HER!

Greie forhold over fjellet

- Nå, fredag ettermiddag, er kjøreforholdene over fjellet greie. Vi hadde kolonnekjøring over Hardangervidda i dag tidlig, men nå er alle veiene åpne. Vi har ikke hatt noen vegstengninger over fjellet på en stund nå, sier Trude Lindstad i Vegtrafikksentralen til VG Nett.

Les også:Snø skaper trafikkaos på Vestlandet

- Vi har ikke fått noen trafikkmeldinger om dårlige kjøreforhold på Østlandet eller Vest- og Sørlandet. Det tyder på at saltet på veiene virker. I Finnmark er kjøreforholdene vanskelige i dag, det er kolonnekjøringer og sterk vind, sier Lindstad.

Kjøre bil?Sjekk trafikkmeldingene her!

Storm i Finnmark

I Finnmark ventes det vanskelige kjøreforhold på grunn av sterk vind og snøfokk. Øst for Nordkapp kan det bli perioder med full storm, melder Meteorologisk institutt.

- Europavei 6 fra Sennalandet til Skaidi i Finnmark er stengt på grunn av uvær, det er også riksvei 98, melder Vegtrafikksentralen fredag ettermiddag.

Les også:Drømmeferie-været avlyst!

- Hold sofaen!

- De som tar vinterferie på Vestlandet i dag, bør nok kose seg inne i helgen, siden det blir så dårlig vinterferievær. Da er det bedre å holde sofaen og se sport på TV, sier Bua.

Send inn dine vinterbilder her!

Resten av landet

Trøndelagfylkene får også dårlig vær i helgen, med mye sludd- og snøbyger og regn på kysten, melder Meteorologisk institutt.

Sørlandet får sludd og regn på lørdag, men sol på søndag og fire-fem plussgrader.

- Det beste været i helgen vil Østlandet få, med snø og 1-2 minusgrader, sier Bua.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks