Hovedinnhold

Nå kommer sprengkulda

BIKKJEKALDT: Ned til bitende 30 kuldegrader kan ventes flere steder i Norge denne uken. Her er Glomma foreviget en iskald vinterdag tidligere i år. Foto: Stian Eisenträger
BIKKJEKALDT: Ned til bitende 30 kuldegrader kan ventes flere steder i Norge denne uken. Her er Glomma foreviget en iskald vinterdag tidligere i år. Foto: Stian Eisenträger
(VG Nett) Er det noen gang du skal be værgudene om skyer og gråvær, så er det nå.

Denne saken handler om:

For det er nemlig skydekket som vil avgjøre hvor kaldt det vil bli i uken som kommer.
Kaldt blir det uansett, skal man tro meteorologene. Veldig kaldt.

- I verste fall kan det bli temperaturer ned mot 25 og 30 minusgrader flere steder, så nå er det bare å fyre og kle godt på seg, sier meteorolog Ina Innesdal Sulem ved Storm Weather Center.

Det er et kaldsluftsutbrudd utenfor Svalbard som må ta skylden for at nordmenn bosatt på hele norgesfjøla må forberede seg på en kald slutt på november. Et lavtrykk vil nemlig rundt onsdag neste uke dannes utenfor Svalbard og trekke med seg iskald, arktisk luft over hele Norge. Og kaldest vil det bli - ikke overraskende - lengst nord i landet, samt indre deler av Østlandet.

- Skydekket vil ha alt å si for hvor kaldt det blir. Blir det ikke skyer, så vil man ikke få den isolasjonseffekten man da har. Så liker man ikke kulden så må man nok håpe på at solen holder seg unna, sier Innesdal Sulem.

PENT.NO: Sjekk hvordan været blir der du bor!

Hun får støtte fra statsmeteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt.

- Det vil bli kaldt. Det begynner i nord, og kulden vil krype nedover og bre seg over hele Norge senere denne uken. Den kjøligste dagen for Østlandet sin del, er nok fredag, sier Wahl til VG Nett.

Alle snakker om.... Været på VG Debatt 

Klok av skade er det få meteorologer som ønsker å uttale seg for bastant i forhold til om det blir klarvær eller ikke. Dette er nemlig noe av det vanskeligste en meteorolog kan gjøre.

- Men slik det ser ut nå, så er det indre strøk som er mest utsatt for klarvær, om man kan bruke det uttrykket, sier Innesdal Sulem ved Storm Weather Center.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks