Hovedinnhold

Mye bedre føreforhold i sør og vest

SLUTT PÅ KAOSET: Slik var forholdene på E39 ved Bue i Rogaland i går ettermiddag. Et døgn senere står alt bedre til. Foto: Scanpix
SLUTT PÅ KAOSET: Slik var forholdene på E39 ved Bue i Rogaland i går ettermiddag. Et døgn senere står alt bedre til. Foto: Scanpix
(VG Nett) Den plutselige vinteren er over for denne gang. Det samme er kaoset på veiene.

Denne saken handler om:


Les også: Personbil brøytet ut i elven

Glatte veier og utforkjøringer i morgentrafikken er avløst av ettermiddagsrush og stort sett bare veier i vest. Nå varsles det bare om lokalt vanskelige steder.

- Det er blitt betydelig mildere, og vi har ikke fått melding om problemer noen steder nå. Men litt inn i landet kan det være vinterføre, sier vaktoperatør Roger Lemme ved Vegtrafikksentralen Vest til VG Nett.

- Ikke kaos, altså?

- Nei, på ingen måte. Det har roet seg kraftig på antall telefoner også, sier han fra sin lokasjon .

Stor forandring

På Sørlandet var det spesielt i går kveld vanskelige forhold og tilløp til kaos. Fredag har det ikke vært så verst.

- Det har forandret seg stort fra i går og ser bra ut videre. Fra morgenen av var det litt vanskelige forhold, men utover dagen bedret det seg kraftig, opplyser vaktoperatør Arne Kleiv til VG Nett.værværvei

Værmeldingene viser også at det holder seg betydelig mildere de mest utsatte stedene.

SJEKK VÆRET DER DU ER PÅ PENT.NO

Varsler flere kontroller

Den plutselige kulden og hvite nedbøren kom brått på mange bilførere, som kun var skodd med sommerdekk. Sånt blir det gjerne mye trøbbel av.

- Vi ligger langt over normalen, og det kan tyde på at vinteren har kommet brått på. Mange utenlandske lastebiler er involvert i utforkjøringer. Det fører til at veien blir sperret og det går igjen utover fremkommeligheten. Det er fullstendig kaos på veiene nå, sa teamleder Magnus Røsvik ved Viking redningstjenestes kundesenter til VG Nett fredag morgen.

PROTOKOLL: Fortell om ditt møte med vinteren!

Politiet varsler at de i tiden som kommer fokusere ekstra på kontroll av dekk og kjettinger.

- Både norske og utenlandsk-registrerte kjøretøy må forholde seg til de samme regler for kjøring i Norge vinterstid, sier politiinspektør Jan M. Guttormsen i Politidirektoratet i en pressemelding.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks