Hovedinnhold

Meteorologene advarer om store nedbørsmengder i fire fylker fredag

<p/>
<p>KAN BØTTE NED: Det er sendt ut obsvarsel for flere fylker.</p>

KAN BØTTE NED: Det er sendt ut obsvarsel for flere fylker.

Illustrasjonsbilde: Torstein Bøe, NTB scanpix
Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om mye regn i Agder-fylkene, Telemark og Vestfold fredag.

Denne saken handler om:

Det ligger an til å bli lokalt store nedbørsmengder, særlig i indre strøk, og det kan komme opptil 50–70 millimeter på 24 timer og 40–60 millimeter på tolv timer. De største nedbørsmengdene er ventet fredag ettermiddag.

– Nedbøren som kommer i løpet av fredag, tilsvarer en halv måneds nedbør. Jeg ville ikke tatt med meg paraply om jeg skulle ut, men heller støvler og regntøy, sier meteorolog Bjart Eriksen til NRK.

Regnværet i Norge knuser alle klimaprognose: Forskerne forstår ikke hvorfor

Sjekk været på pent.no

Yr og Storm på ett sted = pent.no
Pent.no sammenligner værmeldingene fra Yr og Storm. Last ned til
iPhone/iPadAndroid
... eller sjekk pent.no

Han sier det kraftige nedbørområdet først kommer inn over Agder-fylkene, for deretter å bevege seg videre mot Telemark og Vestfold i løpet av fredagen. Det er særlig de kraftige bygene som vil gi de største nedbørsmengdene.

– Det er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der nedbøren kommer, skriver Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i sitt flomvarsel.

Det påpekes samtidig at man må vurdere behovet for forebyggende tiltak, og at beredskapsaktører skal vurdere fortløpende behov for beredskap.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks